Modern sanatın en çarpıcı ismi: Banksy ✨

Modern sanatın en çarpıcı ismi: Banksy ✨

Modern sanatın en çarpıcı ismi: BanksySizce Banksy bu eserleriyle ne anlatmak istiyor?💭

Dünya çapında çok tanınan ve sevilen bir sanatçı olmasına rağmen hala gerçek adı ve kimliği resmi olarak doğrulanamamış olan @banksy , İngiltere merkezli bir sokak sanatçısı. Çalışmalarında, savaş karşıtı, çevreci, hayvan haklarını savunan ve tüketim çılgınlığını eleştiren mesajlar veren Banksy, Birleşik Krallık'taki eserlerinin yanı sıra Filistin'de yaptığı eserleriyle de tanınıyor.

Glastonbury Festivali'ndeki Idles konserinde kalabalığın üzerine mankenlerle dolu bir tekne göndererek birçok göçmenin daha iyi bir yaşam umuduyla giriştiği tehlikeli yolculukları kınamasıyla çok konuşulan Banksy bu seferde Londra'nın çeşitli yerlerine çizdiği hayvan eserleriyle konuşuluyor. Banksy, 5 Ağustos günü 'Hayvan Serisinin' ilk eseri olan yüksek bir tepede duran keçi eseriyle Londra'da ortaya çıkıyor ve halk arasında heyecan yaratıyor. Keçi eserinin ardından dokuz gün boyunca başkentin dört bir yanında çizdiği hayvan eserleriyle merak uyandıran Banksy, 'Hayvan Serisini' Londra Hayvanat Bahçesinin kapısına çizdiği içerideki hayvanları kurtaran goril tasviriyle sonlandırıyor.

Banksy eserleri hakkında bir açıklama yapmadı ancak herkes eserlerin yaşam alanları insan faaliyetleri tarafından tahrip edilen ve hayvanat bahçelerinde esir hayatı yaşayan hayvanlarla ilgili olduğunu düşünüyor.