Kırılan taşların rengarenk mermerlerle yeniden dönüşümü ✨

Kırılan taşların rengarenk mermerlerle yeniden dönüşümü ✨

Fransa, Lyon'da yaşayan sanatçı @emeem.flashing, duvar ve zemin çatlaklarını kusur olarak görmek yerine, onları eksikliğin tamamlandığı güzel görünümlere dönüştürüyor. Sanatçı, uzun yıllardır sokak sanatında kendine özgü bir yer edinmiş durumda.

Sanatçı, renkli fayanslarla doldurduğu kaldırımlardaki boşlukları, kusurları gizlemek yerine onların sahip olduğu güzellikleri vurgulamak amacıyla düzenliyor. Zarar görmüş taşları adeta bir yama yöntemiyle onaran ve yeni bir görünüm kazandıran Emeline, bu çalışmalarıyla kaldırım boşluklarını onarırken aslında eksiklere bakış açısını da değiştiriyor. Gündelik hayata renk katan bu tamamlayıcı ve rengarenk fayanslar, çevresinden farklı bir görünümle özgün noktalar olarak akılda kalıyor.

Kırıldığı için önemsenmeyen köşe ve noktalara yaptığı renkli eklemelerle şehrinde dikkat çeken @emeem.flashing'in eserlerini Lyon'un hemen her caddesinde görebilirsiniz. Sanatçının eserleri, sıradan görünen alanlara canlılık katarken, şehirde yürüyenlerin de yüzünü gülümsetiyor ve eksikliklerin güzelliğini vurguluyor.