Hindistan’da motifleriyle ün salmış Samode Haveli ✨

Hindistan’da motifleriyle ün salmış Samode Haveli ✨

Hindistan'ın Jaipur şehrinde 200 yılı aşkın bir süre önce kraliyet ailesinin malikanesi olarak inşa edilen Samode Haveli, 19. yüzyılın sonlarında ve 20. yüzyılın başlarında ingiliz mimarlar tarafından yapılmış

Samode Haveli'nin çizim odasında bulunan 18. yüzyıldan kalma büyüleyici el boyaması köşeler ziyaretçilerini büyülemeye yetiyor. Yapının neredeyse tüm köşelerine işlenmiş sanat örnekleri İslami motiflerin ve Hint malzemelerinin birleşimi olan Hint-Saracen mimarisinin güzel örneklerinden.
Hindistan'ın tarihi surlarla çevrili Jaipur şehrinde yer alan sakin bir dinlenme yeri olarak da bilinen Samode Haveli, ince işçilik sonucu harika bir görsel doyuruculuğa kavuşan köşelerinde el işlemeleri ve boyamalara sahip. İşlemelerin güzelliğinin yanında özellikle taç ve kıvrımların üzerine boyanan renkler de mekana ferah bir atmosfer kazandırmış.
İçeriye girenlerde adeta bir sarayda geziniyormuş hissi uyandıran Samode Haveli, Hindistan'a seyahat edenlerin gezip, göz zenginliğini artırması gereken bir yer.

Thanks for these great photos! @tessnewallstudio 🧡