Daniel Liévano'nun anlatım yeteneği ✨

Daniel Liévano'nun anlatım yeteneği ✨

Kolombiya'nın Bogota kentinde yaşayan kavramsal illüstratör ve yazar @danieliev büyük medya şirketlerinde bilim ve sanat alanlarındaki önde gelen beyinlerin avangart fikirlerini görselleştirme çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Daniel, soyut ve figüratif nitelikte birden fazla stil geliştirerek bilim, edebiyat, şiir, teknoloji ve psikoloji üzerine çeşitli projelere ayrıntılı bir şekilde yaklaşıyor.

Son çalışmaları arasında, İngiliz yayıncı Folio Society için üç ödüllü resimli koleksiyon kitabı, The New Yorker dergisi için sürdürülebilirliğin geleceği hakkında bir dijital kapak ve Financial Times dergisinin kapağında yer alan Wassily Kandinsky hakkında bir illüstrasyon bulunuyor.

Aynı zamanda bir yazar olarak, görsel hikaye anlatımı ile ilgilenen Daniel, genel semiyotiğin şiir ve sanatla biçimsel ilişkilerini araştırıyor. Son grafik romanı "Gravity and Other Substances" ile New York İllüstratörleri Derneği'nden Altın Madalya kazanan Daniel, Zürih'te Seymour Chwast'ın jürisi tarafından verilen Seymour Chwast MA-g Ödülüne de layık görülüyor. 2022'de Birleşik Krallık'ta kurulan İllüstratörler Derneği tarafından verilen Dünya İllüstrasyon Ödülleri'nde birincilik ödülünü kazanıyor.