Barselona'da çağdaş bir ofis yapısı: Blow Models

Barselona'da çağdaş bir ofis yapısı: Blow Models

OFİS 19
Proje: Blow Models
Proje Ofisi: Isern Serra Studio
Konum: Barselona / İspanya


İç tasarım firması Isern Serra, Blow Models ajansının genel merkezini ışık dolu, çağdaş bir çalışma alanına dönüştürdü. Proje, iki ayrı yapıyı canlandırmayı içeriyor: biri modernist ahşap portallı iki katlı bir bina, diğeri ise üç açık planlı depo. Merkezi alan, yüksek tavanlı ve geniş bir tavan penceresi ile aydınlatılıyor, 'iç bahçe' konsepti etrafında şekillendiriliyor.


Bu tasarım, doğal ışığı en üst düzeye çıkaran ve bitki örtüsü ile çalışma alanlarını yapılandıran bir düzen sunuyor. Isern Serra, 'Onyx alanları' konseptiyle, model fotoğrafçılığı için dingin ve dijital bir estetik sunarak geleneksel çalışma alanı tasarımını yeniden tanımlıyor.


Tasarımda işlevsel çukurluklar, saksılar, oturma alanları gibi dinamik unsurlarla mekanın orijinal hacmi vurgulanıyor. Yalnızca muhasebe departmanı ve toplantı odası kapalı alanlar olarak tasarlanıyor. Girişte paslanmaz çelik bir bar ve gerektiğinde fotoğrafçılık alanına dönüşebilen geri çekilebilir perde bulunuyor. Banyolar ve makyaj odası açık plan düzenini sürdürüyor. Cam cephenin içerisinde yer alan makyaj odası, doğal ışıkla aydınlatılıyor.


@isernserra
@blowmodels
📸 @salvalopez