Tarihin başkenti: Gaziantep
Türkiye'nin enbüyük sekizinci şehriGaziantep, turistikyerleri, el sanatlarıve dünyaya namsalmış lezzetleriyleziyaretçilerini mestetmektedir. EvliyaÇelebi'nin güzeldizelerine mazharolmuş ve "Sehr-iAyıntab-ı Cihan" diye nitelendirilenkentimiz, aynızamanda UNESCOtarafından 2015yılında "Gastronomi Şehri" unvanıylataçlandırılmıştır.
Türkiye’nin güneyinde tarihi dokusu ve turistik merkezleri ile önemli bir yere sahip Gaziantep, aynı zamanda sanayi ve ticarette de etkin bir rol oynamaktadır. Gaziantep denilince tarihin tüm zamanlarında merkezi bir yer olmasının yanı sıra, 2015 Aralık ayında UNESCO tarafından "Gastronomi Şehri" seçilecek kadar birbirinden çeşitli dillere destan muhteşem mutfağı ve tüm dünyaya mal olmuş yerel sanatları ve müzeleri akla gelmektedir.
Türkiye’nin en büyük sekizinci şehri olan Gaziantep'e gelen yerli ve yabancı turistlerin en çok memnun olduğu konulardan biri de gezip gördükleri yerlerdeki yöre insanının sıcak sohbeti, hürmet ve ikramların sınırsız olması adeta kendilerini mest etmektedir. Şehirlerine gelen herkese "Tanrı Misafiri" olarak muamele eden, adeta bas üstünde tutan halk, misafirperverlik, ikramseverlik, paylaşımcılık, bilgelik ve gönül zenginligini en iyi sekilde göstermektedir. Bizde siz degerli okurlarımız için Evliya Çelebi’nin deyimiyle "Sehr-i Ayıntab-ı Cihan" Gaziantep'i tanıtmak istedik. Gelin simdi birlikte Gaziantep'i keşfedelim.
Zeugma Antik Kenti
Gaziantep’in Nizip ilçesinde yer alan Zeugma Antik Kenti'nin geçmişi Büyük İskender dönemine kadar dayanmaktadır. Latince köprü anlamına Zeugma'da antik çağa ait birçok mozaik, heykel, kabartma ve mezar tasları bulunmaktadır. Burayı gezerken tarihe şahitlik edeceksiniz.
Gaziantep Kalesi
Gaziantep denilince akla gelen ve adeta kentin simgesi haline gelmiş Gaziantep Kalesi, Romadöneminde gözetleme kulesi olarak yapılmıştır. Bugünkü hali Bizans döneminden kalma olan kale, kuskusuz kentin en önemli turistik yerlerinden biridir. Kaleden şehre bakmak, belki de bir uygarlığı anlamak adına atılmış bir ilk adımdır.
Bakırcılar Çarsısı
Şehrin alışveriş kalbi Bakırcılar Çarsısı, Hanlar Bölgesi’nde yer alır. Gezerken sizi adeta bir masal kentindeymişsiniz gibi hissettirecek olan çarşıda, birçok bakırcı atölyesi, bin bir çeşit el sanatları ürünleri, mis kokulu baharatçılar, yöreye özgü kahveler… Ve daha birçok yöresel ürün bulunmaktadır.
Buraya gittiğinde nefes almak için dinlenmeye karar verirseniz mutlaka kahve içmenizi öneririm.
Rumkale
Yavuzeli Ilçesi’nin Kasaba Köyü’nde yer alan Rumkale, yapıldığı dönemde Şanlıurfa ile Gaziantep arasında sınır oluşturmaktaymış. Rumkale'nin üç yanı baraj gölüyle çevrili olması bakımından teknelerle ulaşılıyor. Burada yapacağınız tekne gezisi size adeta bir terapi gibi gelecektir.