Yeşillikler arasından süzülen doğal güzellik: Kurşunlu Şelalesi ✨📍

Yeşillikler arasından süzülen doğal güzellik: Kurşunlu Şelalesi ✨📍

Antalya merkeze 22 kilometre uzaklıkta bulunan, 33 hektar alana sahip Kurşunlu Şelalesi Antalya'nın birbirinden büyüleyici doğal güzelliklerinden yalnızca biri.

Devasa yeşillikler arasından süzülüp 18 metre yükseklikten dökülen doğal kaynak suyu manzarasıyla ziyaretçilerinin ilgi odağı olan şelale; çevresinde bulunan ormanı, zengin bitki çeşitliliği, muazzam su ve kaya oluşumları, göletleri, ağaç çeşitleri ve hayvan türleriyle tam bir doğa harikası. Barındırdığı çeşitlilik ve doğal güzelliklerden dolayı 'tabiat parkı' sınıfına giren şelale ve çevresi, harika manzara fotoğrafları çekilebilecek bir yer. Şelale yakınında 6 metre derinliğe sahip 7 tane de küçük göl oluşumları bulunuyor. Günübirlik gidip dinlenme ve piknik gibi aktiviteler için ailece de plan yapılabilecek ideal bir nokta olan Kurşunlu Şelalesi'nde tavşan, sincap, farklı kuş türleri gibi şirin canlılara rastlamanız mümkün.

Antalya'ya gelenlerin 'gezilmesi gereken yerler' listesinde mutlaka yer alması gereken Kurşunlu Şelalesi'ni ziyaret etmeyi unutmayın.

Harika fotoğraflar için teşekkürler! @tahaelmann 🧡