Yaşayan bir Orta Çağ şehri: Carcassonne 📍

Yaşayan bir Orta Çağ şehri: Carcassonne 📍

Fransa'nın surlarla çevrili, içinde 52 kule, bir kale, bir bazilika ve hala yaşanılan bir köy bulunan Carcassonne şehri, Aude Nehri'nin kıyısında yer alıyor. Milattan önce 6.yüzyıldan beri var olan şehir, 1000 yıllık bir askeri mimariye ve 2500 yıllık bir tarihe tanıklık ediyor. Çok sayıda tarihi alanın bulunduğu bu şehir, 1977 yılından beri UNESCO Dünya Mirası Listesi'nde yer alıyor.

Gerçek boyutlu bir tarih kitabı gibi olan bu antik şehrin duvarlarında her bir dönemin izine rastlanıyor. Şehri keşfetmeye gelen ziyaretçiler, kuleleri, merdivenleri, yürüyüş yollarını ve kaleyi gezerken Orta Çağ atmosferine dalış yapıyor. Şehrin içinde bulunan ve kale içinde bir kale olan Viscounts Trencavels Sarayı aynı zamanda bir müzeye de ev sahipliği yapıyor. Bu müzede kentin tarihine ait önemli kalıntılar, heykeller, duvar resimleri ve koleksiyonlar bulunuyor. Yapımına 1096 yılında başlanan Aziz Nazaire Bazilikası ise uzun tarihiyle şehirde mutlaka görülmesi gereken yerlerin başında geliyor. Bazilika, Güney Fransa'daki en güzel vitray pencereleriyle ziyaretçileri etkiliyor.

Yalnızca bir Orta Çağ şehri olmakla sınırlı olmayan Carsassonne, içinde Aude Nehri'nin de bulunduğu muhteşem panoramik manzaralar da barındırıyor. Bir Orta Çağ köprüsüyle yürüyerek kolayca gezilebilen nehrin çevresi, her mevsim canlı ve hareketli bir atmosfer sunuyor.

Thanks for these nice photos! @rempartscarcassonne 🧡