Tarihin ve doğanın birleştiği nokta: Samandağ 📍

Tarihin ve doğanın birleştiği nokta: Samandağ 📍

Ülkemizin en eski yerleşim yerlerinden olan Samandağ İlçesi, tarihte bir liman kenti olarak Hatay'ın Musa Dağı eteklerine kurulmuş. Milattan önce 305 yılında kurulan kent, yalnızca Hatay'ın değil bütün Mezopotamya'nın deniz ticareti için de çok önemli bir liman kenti olma özelliği taşımış.

Harika manzaralar barındıran ve ülkemizin en uzun sahil şeridine sahip Samandağ İlçesi, ılıman iklime sahip olması sebebiyle de her mevsim çokça ziyaretçi ağırlıyor. Muhteşem sahil manzarası fotoğraf sanatçılarına harika kareler sunarken, uzun kıyının ardında uzanan, el değmemiş ormanlarla kaplı dağları da doğa severlere muhteşem bir yürüyüş deneyimi sunuyor. Uzun yıllarda aşınan bu görkemli dağlar, yaz mevsiminde bile serin havasıyla yapılan yürüyüşlere keyif katıyor.

Samandağ, muhteşem doğası ve uzun sahilinin yanı sıra iç kesimlerinde de görülmeye değer çok fazla yer barındırıyor. İlçenin uzun tarihine şahitlik eden bu yerler ve yapılar kültürel açıdan önemli değerler taşıyor. Beşikli Mağara, St. Simeon Manastırı, Titus Tüneli, St Pierre Kilisesi bu önemli tarihi yerlerin başında geliyor.

Doğa ve tarih açısından ziyaretçilerini doyuran Samandağ, muhteşem Hatay yemekleriyle de ziyaretçilere ziyafet yaşatıyor.

Harika fotoğraflar için teşekkürler! @fatihyildirim.arts 🧡