Eşi benzeri olmayan muhteşem bir coğrafya: Dalyan✨

Eşi benzeri olmayan muhteşem bir coğrafya: Dalyan✨

Muhteşem manzarası, şifalı durakları ve insanı büyüleyen güzelliğiyle Dalyan, Muğla'nın Ortaca ilçesine bağlı. Ülkemizin küçük cennetlerinden birisi olan Dalyan'da mutlaka görülmesi gereken birçok yer bulunuyor. Dalyana yarım saatlik yürüyüş mesafesinde bulunan ve Dalyan'la özdeşleşmiş Kaunos Kral Mezarları bu yerlerden sadece bir tanesi. M.Ö 4. yüzyıl sonrasında Dalyan Çayı'nın etrafındaki kayalıklara inşa edilen Kral mezarlarının kökeni Urartular dönemine dayanıyor. Mezarların içerisinde akropol, Roma hamamı, tiyatro, bazilika, kilise, çeşme ve diğer kalıntılar yer alıyor.

UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'nde olmasına rağmen pek bilinmeyen Kaunos Antik Kenti deniz kenarında muhteşem bir manzaraya sahip. Antik dönemde ticaretin merkezi olan Kaunos; Mısır, Pers, Bergama, Rodor ve Roma medeniyetlerinin etkisinde kalmış bir yer.

Caretta carettaların yumurtalarını bıraktığı bölge olarak bildiğimiz İztuzu plajını The Times gazetesi “Avrupa'nın en iyi açık alanı" olarak ilan etmiş. Bir yanı tatlı bir yanı tuzlu sudan oluşan bu doğa harikası hayli etkileyici bir manzara sunuyor.

Türkiye'nin radyoaktivitesi en yüksek kaplıcası olan Sultaniye Kaplıcaları, 2000 yıldır şifa dağıtıyor. Burayı hem çamur banyosu yapmak hem de şifa bulmak için ziyaret edebilirsin.

Dalgasız denizi ve sakin ortamı ile Dalyan'da nerede denize girilir sorusunun cevabı olan Kargıcak Koyu, doğaseverlerin bayılacağı Sülüngür Gölü ve güneşin doğumu ve batımını izleyebileceğiniz en güzel yer olan Radar Tepesi ile Dalyan gören herkesi büyülüyor.

Türkiye'nin en güzel bölgelerinden birisi olan Dalyan'ı gezdikten sonra çevresinde bulunan Köyceğiz, Ekincik Koyu, Sarıgerme Plajı, Yuvarlakçay, Toparlar Şelalesi, Akyaka ve Fethiye'ye uğrayabilir, seyahatine başka güzel anılar katabilirsin.

Bu güzel fotoğraflar için teşekkür ederiz! @muratate.s 🧡