Efes Deneyim Müzesi: Geçmişe yolculuk 📍

Efes Deneyim Müzesi: Geçmişe yolculuk 📍

18-26 Mayıs Dünya Müzeler Haftası süresince Efes Deneyim Müzesi'ni %50 indirimli ziyaret edebilirsiniz!

İzmir-Selçuk'ta yer alan Efes Deneyim Müzesi, antik dünyanın büyüsünü modern teknolojiyle buluşturuyor. ATELIER BRÜCKNER ve diStudio Mimarlık'ın ortak çalışmasıyla ortaya çıkan bu müze, 2.400 metrekarelik bir alana yayılmış. Her gün 2.200 ziyaretçi kapasitesiyle, ziyaretçilere geçmişin kapılarını aralıyor.

Efes'in hikayesi üç bölümde anlatılıyor ve her bölümde etkileyici ses ve görüntü efektleri kullanılıyor. İlk odada, Delfi Kahini'nin kehanetleriyle başlayan yolculuk, Artemis Tapınağı'nın büyüleyici atmosferiyle devam ediyor. İkinci odada, Kleopatra ve Mark Anthony ile tanışıyor, Roma döneminin görkemini hissediyorsunuz. Üçüncü oda ise, tanrıça Artemis'e adanmış etkileyici bir ışık ve ses gösterisi sunuyor.

Müze, antik Efes'in yaşamını ve mitlerini yeniden canlandırarak ziyaretçilere unutulmaz bir deneyim yaşatıyor. 360 derecelik projeksiyonlar ve üç boyutlu ses tasarımı, antik dünyanın fısıltılarını kulaklarınıza taşıyor. Gerçekçi mekansal imgeler, koku ve sis gibi duyusal unsurlar, ziyaretçileri adeta geçmişe götürüyor.

Efes Deneyim Müzesi, tarihe ilgi duyan herkesin görmesi gereken bir yer. Selçuk'a yolunuz düşerse, bu eşsiz deneyimi kaçırmayın.

Harika fotoğraflar için @goturkiye 'ye teşekkürler! 🧡