Doğal güzellikleriyle büyüleyen Adıyaman Samsat🏞️☀️

Doğal güzellikleriyle büyüleyen Adıyaman Samsat🏞️☀️

Adıyaman'ın Maldivler'i olarak bilinen Samsat; tarih kokan antik kentler, doğal güzellikler ve lezzet duraklarıyla adından söz ettirmeye yetiyor. Günümüzde yapılan arkeolojik kazı ve araştırmalar sonucu eski Samsat ve civarında geçmiş dönemlere ait saraylar, su kemerleri, kaleler ve benzeri yapılar, kıymetli eşyalar bulunmuş. Hatta bu eserlerden bazıları Adıyaman Müzesi'nde sergileniyor.

Samsat'ta bulunan, Türkiye'nin en büyük, dünyanın 4. büyük barajı olan Atatürk Baraj Gölü ile yıllarca kurak olan topraklar canlanmış ve bu sayede bölgenin ekonomisi hızla gelişmiş. Barajda bulunan yükseltiler özellikle bahar aylarında suyun daha da yükselmesiyle adalara dönüşüyor ve büyüleyici görüntüleriyle ziyaretçilerin İlgisini çekiyor. Ayrıca Atatürk Baraj Gölü üzerinde balıkçılık ve su sporları yapılmasıyla buraya gelenler harika manzaralara da şahit oluyor. Buraya geldiğinde göl kenarında bulunan zipline, gezi teknesi ve bir de dev salıncak ile keyifli anılar biriktirebilirsin.

Adıyaman'a seyahat edersen sayısız doğal güzelliğin ve turkuaz mavisi suyuyla büyüleyen bu gölün bulunduğu Samsat'ı mutlaka ziyaret et.

Harika fotoğraflar için @yunusstug'a teşekkürler! 🧡