Doğal güzelliklerin ve tarihin buluşma noktası: Alberta 📍

Doğal güzelliklerin ve tarihin buluşma noktası: Alberta 📍

Doğal güzelliği, fosil zenginliği ve önemli doğal rezervlerine ev sahipliği yapmasıyla ünlü olan Alberta, Kanada'nın on üç eyalet ve bölgesinden biri olarak Batı Kanada'nın önemli bir parçasını oluşturuyor. Üç çayır eyaletinden biri olan Alberta, Batıda Britanya Kolombiyası, Doğuda Saskatchewan, Kuzeyde Kuzeybatı Toprakları ve Güneyde ABD'nin Montana eyaleti ile komşu.

Görkemli Banff, Jasper ve Rocky Dağları, Alberta'nın en çok ziyaret edilen dağları arasında yer alıyor. Ayrıca, Calgary'nin kuzeydoğusunda bulunan Drumheller Vadisi, “Dünyanın Dinozor Başkenti" olarak biliniyor ve Royal Tyrrell Paleontoloji Müzesi'ne ev sahipliği yapıyor. Alberta, Geç Kretase dönemi dinozor fosillerinin en büyük çeşitliliğine ve bolluğuna sahip bölgelerden biri olarak öne çıkıyor.

Alberta açık hava festivalleri, profesyonel atletik etkinlikler, Commonwealth Oyunları ve Olimpiyat oyunları gibi uluslararası spor yarışmalarına sahip bir turizm rehberi. Kayak, yürüyüş ve kamp gibi açık hava etkinlikleri yapmak isteyenler için de en ideal yerlerden birisi.

Thanks for these great photos! @emilie.hofferber 🧡