Antalya’nın Maldivler’i: Suluada ⛵☀

Antalya’nın Maldivler’i: Suluada ⛵☀

3 saniye bile bakınca içinizi ferahlatan, huzur veren bu muhteşem manzara Antalya'dan. Antalya'nın Kumluca ilçesine bağlı Adrasan'da bulunan ve ismini, bölgedeki büyük kayalıklardan çıkan tatlı sudan alan Suluada; turkuaz rengi berrak denizi ve bembeyaz kumsalı ile muhteşem bir güzelliğe sahip.
Eğer su kaynağını görüp, şifalı sudan kullanmak isterseniz biraz zorlayıcı olsa da çokça keyif veren bir deneyimle kayalıklara doğru tırmanmanız gerekiyor.

Türkiye'nin Maldivler'i diyebileceğimiz, tertemiz bir deniz ve kumsala sahip olan ada, üzgünüz ki özellikle yaz aylarında hafta sonları tekne turlarına olan ilgiden dolayı biraz yoğun oluyor. Bu el değmemiş, eşsiz doğal güzelliğe sahip bölgeyi daha sakin bir zamanda bir nebze de olsa kalabalıktan sıyrılıp ziyaret etmek isterseniz hafta içi planı yapmanızı öneririz. Bir ayrıntıyı da şuraya iliştirmeden geçmeyelim; Suluada'ya ulaşım yalnızca deniz yolu ile sağlanıyor. Tekne ile yapacağınız yaklaşık yarım saatlik bir yolculukla adaya ulaşabiliyorsunuz. Bir yandan harika manzaraların keyfini çıkarırken diğer yandan da güzergah üzerinde farklı koyları keşfedebilirsiniz. Suluada tekne turu rotasında toplamda 5 durak bulunuyor. Ayrıca macera severler için burada kamp yapmak da mümkün. Eğer buna karar verirseniz tüm ekipmanlarınızı eksiksiz yanınıza almayı unutmayın.

Antalya tatil rotanızda mutlaka bulunması gereken Suluada'yı listenize ekleyin.

Thanks for these great photos! @taddeimatteo🧡