Yeşilliğe açılan tasarım: Bahçe Pavyonu

Yeşilliğe açılan tasarım: Bahçe Pavyonu

BYRÓ Mimarlık ofisi tarafından tasarlanan Bahçe Pavyonu, orijinal bir ahşap kulübenin temelleri üzerine inşa ediliyor. Bu Pavyon, bahçede zaman geçirirken ihtiyaç dahilinde yatıya kalma imkanı sunan basit ve kapalı bir barınak sağlamayı amaçlıyor.


Bahçe Pavyonu, Vltava Nehri yakınlarındaki bir bahçe kolonisinde yer alıyor. Bahçeler, seralar, çardaklar ve çeşitli küçük kulübelerle çevrili bu ortam, genellikle depolama ve bireysel bahçeler için kullanılıyor.


Yeni bina, shou-sugi-ban tekniğiyle koyu, yanmış ahşaptan yapılmış ve çevrenin düzensiz yapısını yansıtır şekilde tasarlanıyor. Pavyon, çevredeki yapılarla uyum sağlıyor.


Ahşap yapı, ikiye dört inşaat sistemiyle tasarlanıyor. Entegre kitaplık ve üst kata çıkan merdivenin bulunduğu arka duvar ahşapla kaplanıyor. Ahşap çıtalardan yapılmış kütüphane ve üst kat yapısı, doğal ışığın içeri süzülmesini sağlıyor. Polikarbonat panel ile birleşen üç yöne bakan pencereler, binanın içindeki aydınlatma havasını gün boyunca değiştiriyor ve iç mekanın sıkışık hissettirmesini engelliyor.


Yapı, kamu hizmeti ağına bağlı değil ve yalnızca temel elektrik tüketimini karşılayan fotovoltaik paneli ile aydınlatma sağlıyor.


Garden Pavilion / Prag


@byro_architekti
📸 @alex.shoots.buildings