Tokyo’nun ikonik yapılarından Maison Hermes

Tokyo’nun ikonik yapılarından Maison Hermes

Maison Hermès
1998-2006
Tokyo / Japonya


Hermès, 1998 yılında Japonya'nın Tokyo şehrindeki Ginza alışveriş bölgesinde genel merkez binası için Renzo Piano'yu görevlendiriyor. Yoğun inşa edilmiş ve neon ışıklı bu bölgede, bina deprem ve yangın düzenlemelerine uygun olarak tasarlanıyor. 10 metre genişliğinde, 56 metre derinliğinde ve 10 kat yüksekliğinde olan yapı, 13.000 adet 450 mm kare cam bloktan yapılmış benzersiz bir cepheye sahip. Cam bloklar, Floransa'da Vetroarredo tarafından özel olarak üretiliyor ve sismik şoklara dayanıklı esnek contalarla monte ediliyor.


Cephe, geleneksel Japon ekranlarını andıran yarı saydam dokulu camlardan oluşuyor ve gün boyunca gümüş rengi ışıltılı, gece ise sıcak parlayan bir fener gibi görünüyor. Binada bir mağaza, ofisler, sergi alanı ve metro istasyonuna erişim bulunuyor. Mağaza zemin kattan 3. kata kadar yayılırken, üst katlarda atölyeler ve ofisler, 7. katta ise çift yükseklikte bir sergi alanı yer alıyor. Binanın tepesinde, cam blok cephe ile çevrili bir avlu bahçesi bulunuyor.


Hizmetler ve sirkülasyon, binanın arka kenarındaki opak bir şeritte yer alıyor. Geriye kalan cam cephe, kaçış merdivenini ortaya çıkaran kavisli bir kenarla binayı tamamlıyor.


@rpbw_architects