Tianjin Zhongshuge'nin yeniden yorumlanan İtalyan tarzı tasarımı

Tianjin Zhongshuge'nin yeniden yorumlanan İtalyan tarzı tasarımı

Tianjin Zhongshuge'nin yeniden yorumlanan İtalyan tarzı tasarımı.


Tianjin Zhongshuge Kütüphanesi, yüzyıllık İtalyan mimarisinin dikkat çekici örneklerinin bulunduğu ve kırmızı tuğlalarla tanımlanan Tianjin'in İtalyan tarzı bölgesinde konumlanıyor. İlk olarak modern ve çevresindeki klasik dokudan bağımsız bir bina olarak tasarlanan Tianjin Zhongshuge'nin yeni düzenlemesi, bölgenin kültürel atmosferine uyum sağlayan bir mimari ve iç tasarım entegrasyonunu zorunlu kılıyor. Bu proje için İtalyan mimarisinin temel yapı malzemesi olan kırmızı tuğlalar, tasarımın ana unsurlarından biri haline geliyor.


Pencere gölgeliklerinin formundan esinlenen tasarım, inşaat sürecinde yenilikçi bir kesme tekniği kullanarak başlangıçta yoğun olan tuğla yüzeylere boşluklar ekliyor. Böylece katı ve boşluk arasında dinamik bir görsel efekt elde edilerek sınırlar belirsizleştiriliyor. Binanın merkezindeki katmanlı çelik plakalar, dalgalanan su yüzeylerini yansıtan ince bir kesim formuna sahip ve bu, Tianjin'in liman kenti kimliğine bir gönderme yapıyor.


Projenin ana yapısı, tamamen tuğlalar ve metalin birleşiminden oluşuyor. Çeliğin modern endüstriyel dokusu, kırmızı tuğlaların klasik sıcaklığıyla kontrast oluşturarak görsel bir gerilim oluşturuyor. Genelde yapısal malzeme olarak bilinen tuğla ve çelik, burada daha hassas detaylarda kullanılarak farklı işlevler için uygun hale getiriliyor. Kitaplıklar, doğal olarak oluşan boşluklardan yükselirken, kitaplık trendine uyumlu oturma alanları ve basamaklar mekâna başarılı bir şekilde entegre ediliyor.


Proje genelinde, özel olarak üretilmiş yaklaşık 400.000 farklı tuğla kullanılıyor ve böylece geleneksel katı formların ötesinde yeni bir tasarım dili ortaya konuyor. Konsept çizimlerden üç boyutlu modellemeye kadar, tasarım ekibi birçok simülasyon ve doğrulama süreci gerçekleştiriyor.


@xlivingart
📷 SFAP