Superstudio’nun Kolezyum üzerindeki provokatif tasarım: The Continuous Monument

Superstudio’nun Kolezyum üzerindeki provokatif tasarım: The Continuous Monument

Superstudio'nun Kolezyum üzerindeki provokatif tasarım The Continuous Monument!


“Sürekli Anıt" anlamına gelen The Continuous Monument, Grand Hotel Colosseo olarak da biliniyor. Tasarım, inşa edilmek için değil bir tarz denemesi olarak gerçekleştiriliyor. Superstudio'nun provokatif çizgisini yansıtan tasarım, bir araştırma olarak radikal ve deneysel bir mimari ortaya çıkarıyor.


"Her şey mimari olabilir" düşüncesiyle Roma mimarisinin en sembolik yapılarından olan Kolezyum'un üzerinde ultra ayrıcalıklı bir otel geliştiriliyor. Otel, anıtın çizgilerini takip ederek geleneksel mimarinin yerini alan bir dizi sürekli ızgaradan meydana geliyor.


Superstudio, 1966 yılında İtalya'nın Floransa kentinde Adolfo Natalini ve Cristiano Toraldo di Francia tarafından kuruluyor. Sonraki yıllarda Gian Piero Frassinelli, Roberto Magris, Alessandro Magris ve Alessandro Poli gruba dahil oluyor.


Grup, Grand Hotel Colosseo başta olmak üzere yaptığı tasarımlarla 1960'ların sonlarında radikal mimari tarzları ile dikkat çekiyor. Modern tarzı yoğun şekilde içeren tasarımlarının hiçbiri inşa edilmek için tasarlanmıyor. Superstudio, asi kavramsal mimari çalışmalarıyla özgürleşmeyi amaçlıyor. Grup, mimari kabullerin ötesinde renkli ve çılgın fikirlerin hakim olduğu bir alternatif mimari mecra oluşturuyor.