Sanatçı Mandon’dan günlük hayatın sıradışı tasviri

Sanatçı Mandon’dan günlük hayatın sıradışı tasviri

Thierry Mandon, gündelik hayatın şiirsel doğasını ifade etmek için video, fotoğraf, performans ve enstalasyon kullanarak, izleyicinin kendi varoluşunun trajik ve komik yönlerini keşfetmesini sağlıyor.


Mandon, Fransa'nın Ardèche kentinde yaşayan çok disiplinli bir sanatçı. İnsanlar ve çevreleri arasındaki uyumdan ve birlik arayışından ilham alan sanatçı, hicivsel eserlerinde yavaş ve yalnız faaliyetleri performansa dönüştürüyor. Yerli nesneleri yapı cephelerine entegre ederek insan durumu, sınırlar, güç ve çaresizlik temalarını işliyor. Sanat eserleri, izleyiciyi varoluşun karmaşıklığıyla yüzleşmeye davet eden arketipler sunuyor.


Fotoğraf 1-2 : İçerisi – Dışarısı, 2015
Fotoğraf 3-4 : Canlı Tablo 2007-2008


@mandonthierry
----


Thierry Mandon uses video, photography, performance and installation to express the poetic nature of everyday life, allowing the viewer to explore the tragic and comic aspects of their own existence.


Mandon is a multidisciplinary artist based in Ardèche, France. Inspired by the harmony and the search for unity between people and their environment, he transforms slow and solitary activity into performance in his satirical works. By integrating indigenous objects into building facades, he explores themes of the human condition, borders, power and despair. His artworks present archetypes that invite the viewer to confront the complexity of existence.