Renkli okul yapısı: KLE Sanskruti

Renkli okul yapısı: KLE Sanskruti

Hindistan'ın Nipani şehrinde yer alan KLE Sanskruti, geometriler ve eğlenceli tasarımlarla bir oyuncak ev gibi inşa ediliyor.


Koridorlarda çocuk sesleri yankılanırken, iklim duyarlılığıyla tasarlanmış alanlar, öğrenme için ideal bir atmosfer sağlıyor. Okul binası, beyaz, hardal ve koyu camgöbeği tonlarında boyanıyor.


Tasarımı Shreyas Patil Mimarlık tarafından yapılan Sanskruti, her çocukta neşe ve merak uyandırıyor. Çift renkli duvarlara sahip, güneşli sınıflar öğrencilerin için sıcak ve davetkar bir atmosfer sağlıyor. Etkileşimli oyun alanları fiziksel aktiviteye teşvik ediyor. Üçgen pencereler, güneş ışığını içeri alarak ilginç gölgeler oluşturuyor.


Her katta üç sınıf, bir etkinlik odası ve tuvaletler bulunuyor. Aktivite odası, tabandan tavana pencerelerle doğal aydınlatmayı en üst düzeye çıkarıyor. Bahçe alanı, doğayla iç içe öğrenmeye olanak tanıyor. Her katta yer alan oyun alanları, öğrencilerin fiziksel, duygusal ve sosyal gelişimlerini destekliyor. Üçgen kenarlı korkuluklar ve çapraz ızgaralar, güvenliği sağlıyor.


@shreyaspatilarchitects
📸: @atikbheda


----


Located in Nipani, India, KLE Sanskruti is built like a dollhouse with geometries and playful designs.


Children's voices echo through the corridors, while climate-sensitive spaces provide an ideal atmosphere for learning. The school building is painted in shades of white, mustard and dark cyan.


Designed by Shreyas Patil Architecture, Sanskruti inspires joy and curiosity in every child. Sunny classrooms with double-colored walls provide a warm and inviting atmosphere for students. Interactive playgrounds encourage physical activity. Triangular windows let in sunlight, creating interesting shadows.


Each floor has three classrooms, an activity room and restrooms. The activity room maximizes natural lighting with floor-to-ceiling windows. The garden area allows for learning in touch with nature. Playgrounds on each floor support students' physical, emotional and social development. Triangular railings and cross gratings ensure safety.