lhamını tangodan alan yapı: Tian Ren Shan Shui

lhamını tangodan alan yapı: Tian Ren Shan Shui

Guangzhou'nun banliyölerinde, 15.000 dönümlük bir alanda yer alan Tian Ren Shan Shui Kara Sanat Topluluğu, yaşlıların yaşam değerini yeniden kazanabilecekleri bir yer olarak öne çıkıyor. Bu topluluğun sembolü olacak bir bina inşa ediliyor. Bina, akıcı bir form, canlılık ve duygusal bir alan sunarak yaşam tutkusunu yansıtacak şekilde tasarlanıyor.


Yaklaşık 1.000 metrekarelik üçgen bir vadide bulunan proje alanı, kot farkı nedeniyle üç tarafı yollarla çevrili ve bir tarafı yüksek bir istinat duvarına yakındır. Bina, alanın sınırına uyum sağlayarak yaklaşık 500 metrekarelik bir trapez planı oluşturuyor. Tasarım, bir restoranda tango yapan kahramanın zarafeti ve tutkusundan esinleniyor.


Bina, 24 metre yüksekliğinde güçlü bir düz çizgi ve yataydan dikeye geçiş yapan kıvrımlı bir çatıdan oluşuyor. Yapının zarif formu, tango dansçılarını simgeliyor. Çevredeki tepeler ve ormanlarla uyumlu bu mimari, güçlü ve konforlu bir görsel etki oluşturuyor.


Yapı, dökme betondan yapılıyor ve hiperboloit çatılar ve eğimli saçaklar için zorlu bir kalıp süreci gerektiriyor. CNC kalıp makineleri kullanılarak sahada işlenen bu yapı, mükemmel bir hiperboloit formu sunuyor.


İç mekanda, beton duvarlar ve çatı arasında 24 metre yüksekliğinde bir yarıktan gelen güneş ışığı, Gotik bir kiliseyi andıran sakin ve yüksek bir atmosfer oluşturuyor. Bu alan, insanları sessizliğe, okumaya ve düşünmeye davet ediyor.


Mimarlar: Design Center of Haoyuan Group
Konum: Guangzhou / Çin
📸: Wenrui Ye , Rujia Lin, Jian Zhang