Kıyı şeridinde bir inziva yeri: Scrubby Bay

Kıyı şeridinde bir inziva yeri: Scrubby Bay

@PattersonAssociates tarafından tasarlanan Scrubby Bay, 10 kilometrelik engebeli kıyı şeridine sahip 600 hektarlık tarihi bir çiftlik alanına yerleşen bir inziva yeri olarak karşımıza çıkıyor. Sadece helikopterle ya da 40 dakikalık arazi yolculuğu sonucunda ulaşılabilen bu kıyı yeri, 14 kişilik bir kapasiteye sahip. Manzaraya açılan yapı, bağlamla uyumlu ahşap dokusu ve üçgen çatılarıyla öe çıkıyor.


Dış cephede sedir kullanılırken, iç mekanda makrokarpa ağacı tercih ediliyor. Yapı, körfez manzaralı küvetlere sahip üç yatak odası süiti, bir çocuk ranzası odası ve mutfak, oturma odası ve merkezi taş şömine gibi ortak alanlar içeriyor. Büyük camlar ve sürgülü kapılar teraslara, havuza ve spaya açılıyor.


Fotoğraf @samuel_hartnett


__


Designed by @PattersonAssociates, Scrubby Bay is a retreat set on 600 hectares of historic farmland with 10 kilometers of rugged coastline. Accessible only by helicopter or a 40-minute off-road journey, this coastal retreat can accommodate up to 14 guests. Opening out to the landscape, the building is characterized by its wood texture and gable roofs in harmony with the context.


While cedar is used for the exterior, macrocarpa wood is preferred for the interior. The building includes three bedroom suites with bathtubs overlooking the bay, a children's bunk room and common areas such as the kitchen, living room and central stone fireplace. Large windows and sliding doors open onto terraces, the pool and spa.


Photo by @samuel_hartnett