Kafe ve konut yapısı bir arada!

Kafe ve konut yapısı bir arada!

Çin'in Rongcheng şehrinin kuzey sahilinde bulunan Jiming Adası, Trace Mimarlık Ofisi (TAO) tarafından tasarlanan dikkat çekici bir yapı olan ve yeni tamamlanan Cliff Café ve Tower House'a ev sahipliği yapıyor. Denizin ortasında tek başına var olan bu küçük ada, engebeli kayalıkları ve sonsuz deniz manzaralarıyla tanınıyor.


Bu proje, iki farklı unsurdan oluşuyor: uçurumun içine yerleştirilmiş, kıyıya doğru uzanan yatay bir yapı olan Cliff Café ile ufka bakan dar ve dikey bir konut olan 'Tower House'. TAO'nun tasarımı, bu ürkütücü manzarayı minimalist betonla uyumlu bir şekilde bir araya getirerek, sanki yapılar kayaların altından doğuyormuş gibi bir mimari önermeyi amaçlıyor.


Yapının arka kısmında, ancak bir tünelden geçilerek ulaşılabilen, muhteşem deniz manzarası sunan bir alan tasarlanıyor. Eşiğin ötesinde, tavan penceresiyle aydınlatılan bir meditasyon alanı, engebeli uçurumun altında bir sığınak oluşturuluyor.


Tower House'un içerisinde bulunan oturma odası, çalışma odası, yatak odası ve banyo gibi yaşam alanları aşağıdan yukarıya doğru dikey olarak düzenleniyor. Her katta, manzarayı deneyimlemek için farklı yükseklik, açı ve orantıya sahip bir izleme penceresi bulunuyor.


@taoarchitects