Foster+Partners imzalı Apple'ın yeni mağazası Malezya'da açıldı!

 Foster+Partners imzalı Apple'ın yeni mağazası Malezya'da açıldı!

Foster + Partners Studio tarafından tasarlanan Apple'ın Malezya'daki ilk perakende mağazası, katmanlı çatısıyla dikkat çekiyor ve TRX'in (Tun Razak Exchange) merkezi bir odak noktası olarak hizmet ediyor.


Apple The Exchange TRX mağazanın tasarımı, alışveriş merkezinin merkezi atriyumuyla yemyeşil bir çatı parkını bağlayan görsel ve mekansal bağlantılar oluşturuyor. Foster + Partners Stüdyo Başkanı Stefan Behling, mağazanın şehrin canlılığını yansıttığını, galeriler ve yürüyüş yollarının doğal çevrenin muhteşem manzaralarını sunduğunu ve mağazanın iç mekanının Apple'ın ürünlerini sergileyerek ruhları yükseltmeyi amaçladığını belirtiyor.


Alt seviyelerde sağlam, üst seviyelerde ise geçirgen bir görünüme sahip olan çatı, tabandan tepeye kadar kare ve yuvarlak geometriler arasında geçiş yapıyor ve Malezya'nın tropikal iklimine uygun olarak güneş radyasyonunu kontrol eden kanatçıklarla gölgeleniyor. %30 seramik frit içeren merkezi camlı göz, iç mekana yumuşak gün ışığı alıyor ve dinamik bir aydınlatma sağlıyor.


Mağaza üç kata yayılmış olup, parkla doğrudan bağlantılı bir izleme güvertesi, heykelsi kuvars ve cam merdivenler, özel camlı asansör ve çeşitli katlar arasında çoklu görüş hatları sunuyor. Forum, yüzen bir güvertede yer alırken, en alt kat alışveriş merkezine doğrudan bağlantı sağlıyor.


Mağazada ayrıca bir video duvarı, toplantı odası ve özel Apple Pickup istasyonu bulunuyor. Apple The Exchange TRX, doğal taş duvarlar, cilalı paslanmaz çelik sütunlar, açık renkli Terrazzo zeminler ve ahşap tavan gibi yüksek kaliteli malzemelerle zarif bir şekilde tasarlanıyor.


@fosterandpartners