Düşük maliyetli ve düşük enerjili konut: Green House

Düşük maliyetli ve düşük enerjili konut: Green House

Hayhurst and Co. tarafından tasarlanan, düşük maliyetli ve düşük enerjili bir aile evi olan Green House, Tottenham'daki Clyde Sirki Koruma Alanı'ndaki arka şeritte yer alıyor.


Ev, sitenin doğal tarihi ve yeşil karakterinden ilham alarak tasarlanıyo ve, çağdaş bir serayı andırıyor. Tasarım ekibi, iç ve dış mekanlar arasındaki sınırları bulanıklaştırarak alanın yeniden yeşillendirilmesini sağlıyor.


Üstten aydınlatmalı, riad tarzı atriyum, evin tüm yaşam alanlarını birbirine bağlıyor ve gün ışığını içeri alıyor. Atriyumda yer alan güneş enerjili cam pencereler, sıcaklık ve yağmur sensörleriyle doğal havalandırma sağlayarak sıcak günlerde serinlik sunuyor.


Açık planlı yaşam alanları, alan hissini ve kullanım esnekliğini artırıyor. Perdeler, merkezi yemek alanını iki kat yükseklikte bir yemek salonuna dönüştürebiliyor ve akustik emilim sağlıyor.


Evin basit 'blok' formu, Çapraz Lamine Ahşap (CLT) çerçevenin verimli kullanımı nedeniyle tercih ediliyor. İç kapılar ve çerçeveler CLT'den yapılıyor.


Ev, Hava Kaynaklı Isı Pompası (ASHP) ile ısıtılıyor, çatısında PV panelleri bulunuyor.


Güneye bakan ön cephe, seralara atıfta bulunan polikarbonat perdeler ve bambu ile kaplanıyor. Bu tasarım, mahremiyeti korurken gün ışığını filtreliyor ve yazın gölge sağlıyor.


Evdeki tüm alanlar, gökyüzüne veya yeşilliklere bakıyor. Çift yönlü uzun manzaralar, iç ve dış mekanları bağlayarak açıklık hissi oluşturuyor.


@hayhurstandco
📸 @kilianosullivan