Cemal Emden fotoğraflarıyla bir Scarpa kitabı

Cemal Emden fotoğraflarıyla bir Scarpa kitabı

Fotoğraflarını Cemal Emden'in çektiği Carlo Scarpa: The Complete Buildings, Prestel tarafından yayınlandı. Kitabın editörlüğünü Emiliano Bugatti yaparken metinlerini ise Jale N. Erzen yazdı.


Carlo Scarpa, yaşadığı dönemde pek tanınmasa da, son yarım yüzyılda modern mimarların en saygı duyulanlarından biri oluyor. Antik ve modern, doğal ve yapılı çevreyi cam, ahşap ve taşın duyusal nitelikleriyle bütünleştirme tutkusu, onu tarihi binaların korunması ve çevresel duyarlılığın önemli olduğu bu dönemde ideal bir mimar yapıyor.


Bu kitap, Scarpa'nın çalışmalarına dengeli bir giriş sunarak hem savunucularının hem de eleştirmenlerinin görüşlerini değerlendiriyor. 200'den fazla fotoğraf ve aydınlatıcı metinler, Scarpa'nın tasarımlarının güzelliğini yakalayarak okuyuculara ışık, doku ve çizgi etkileşimini deneyimleme fırsatı sunuyor.


Scarpa'nın titiz işçilik, geleneğe saygı ve mimari, doğa ve insan deneyimi arasındaki ilişkiye dair derin anlayışını araştıran bu kitap, Scarpa hakkında bir çok bilgi içeriyor.


Emden, Scarpa'nın eserlerinin zarif detaylarını ve malzeme kullanımını fotoğrafla yorumluyor. Bu çalışma, Scarpa'nın projelerinin estetik ve teknik detaylarına odaklanarak okuyucuyu eserlerin kendisiyle buluşturuyor.


@cemalemden
@emiliano_bugatti