Çatısı sazdan oluşan bir ev: B House

Çatısı sazdan oluşan bir ev: B House

B House
Tasarımcı / Mimar: Henrik Becker
Konum: Almanya


Mimar Henrik Becker, 2109 yılında özel bir müşteri için geleneksel sazdan çatılı bir ev tasarladı.


İskandinav tatil evi tasarımını temel alan ev, açık tasarım dili ve geniş pencereleriyle çağdaş bir görünüm sunuyor. Bu, B Evi'nin bölgede yer alan 1970'lerden kalma mevcut binalardan belirgin şekilde ayrılmasını sağlıyor. Yeni bina, 1950'lerden kalma daha küçük bir bina ile aynı arsayı paylaşıyor.


Sazdan çatı, çatı eğimi ve destek yapısının kalınlığı gibi parametreleri belirleyerek tasarlanıyor. İki yerleşim birimi kuzey ve güney cephelere bakacak şekilde konumlanıyor. Kuzeydeki birim mevcut bina ile birlikte kullanılırken, güneydeki birim kiraya veriliyor. Yeni bina, yerel gereksinimlere uygun olarak caddeye paralel hizalanıyor. Becker, her iki dairenin de zemin kattan çatıya kadar uzanması nedeniyle sazdan çatının her kattan farklı deneyimlenebileceğini belirtiyor.


Zemin katta geniş bir oturma odası, yemek odası ve mutfak bulunuyor. Tavandan tabana sürgülü pencereler bahçeye açılıyor ve sazdan çatının manzarasını öne çıkarıyor. Üst katta banyo ve üçgen çatı uçlarında pencereli iki yatak odası bulunuyor. Yatak odaları arasında, giriş kapısının üzerindeki yuvarlak çatı katında küçük bir çalışma alanı yer alıyor. İkinci katta yer alan dar galeri odası ise yalnızca tavan penceresine sahip.


@h_b_a
📸 Lisa Winter