Cape Town’da dönüşümle tasarlanan spor salonu

Cape Town’da dönüşümle tasarlanan spor salonu

Malan Vorster Mimarlık Ofisi tarafından, Constantia Cape Town'daki büyük bir aile mülküne spor salonu pavyonu eklenmesi planlanıyor. Mimarlar, yeni yapının bahçeler üzerindeki etkisini azaltmak için eski bir konuk evi ve depolama alanının beton döşemesi üzerine inşa etmeye karar veriyor.


Spor salonu, bahçenin ana üst çimenliği ve altındaki park alanıyla etkileşime geçecek ve iç merdiven aracılığıyla altındaki misafir odasına bağlanabilece şekilde tasarlanıyor. Bu oda, yeni açık plan düzeni, kaplamaları ve mobilyalarıyla güncelleniyor.


Çelik ve ahşap inşaat yöntemleri kullanılarak, beton ve diğer ıslak işlerin etkisi en aza indiriliyor. Bu yöntem, inşaat sürecinin çevresel etkisini azaltıyor. Aynı müşteri için daha önce inşa edilen ağaç ev, malzeme seçimi ve detaylandırma konusunda ilham kaynağı oluyor.


Pavyon, peyzajla uyumlu ve doğayla bağlantılı olarak tasarlanıyor. Ancak, pavyonun doğası gereği nesneye dayalı olması bir paradoks oluşturuyor.


Binanın tektonik duruşu, peyzaja verilen tepki ve teknik inşaat yönleri arasında bir diyalog oluşturuyor. Spor salonu, asılı bir çatının altında yer alıyor ve meşe ağaçlarının görülebilmesi için iki köşe yukarı kaldırılmış bakır kanopiye sahip. Çatı, çelik çatı desteklerinin ince şeritleri üzerinde çerçevesiz camın üzerinde havada duruyor.


Alt bahçelere ve park alanına bakan cephe, cam ve ahşap mahremiyet perdeleriyle yarı şeffaf ve katı düzlemlerden oluşuyor. Yeni spor salonunun kumtaşı duvar kaplaması, mevcut binanın kabaca yontulmuş kumtaşı payandalarıyla kontrast oluşturuyor. Aero-folyo ahşap paravanlar, mahremiyet ihtiyacına göre ayarlanabiliyor.


Kalan iki cephe, tamamen açılabilen sürgülü cam kapılarla çevriliyor. Teras, üzüm bağları ve dağların manzaralarına sahip. Çelik H kesitli kolon ve kiriş çerçevesi, batı kırmızı sedir elemanlarıyla dolruluyor.


Spor salonunun iç malzemeleri, sedir tavanlar, kaba kereste zeminler ve pirinç dokunuşlarla binanın estetiğini devam ettiriyor. Aynı malzemeler, misafir evinin yenilenmesinde de kullanılıyor.


@malan_vorster
📸 @adamletchfoto