Cambridge’deki iklim değişikliği ve sosyoekonomik eşitsizliklere karşı geliştirilen “Growing Shade” projesi

Cambridge’deki iklim değişikliği ve sosyoekonomik eşitsizliklere karşı geliştirilen “Growing Shade” projesi

Cambridge'deki iklim değişikliği ve sosyoekonomik eşitsizliklere karşı geliştirilen “Growing Shade" projesi, geçici ve düşük teknolojili mimari çözümlerle bu sorunları ele alıyor.


A1RE tarafından inşa edilen bu proje, gölgeli alanları olmayan Bangladeşli göçmenler için esnek kullanıma sahip bir açık hava topluluk odası oluşturmayı amaçlıyor. Proje kapsamında yerleştirilen sütunlar, genç ağaçların büyümesine olanak sağlayarak zamanla kalıcı bir gölge alanı oluşturacak. Gölge sağlayan hafif tekstiller, mevsime göre eklenip çıkarılabiliyor. Bu yenilikçi tasarım, kamusal alanlarda eşitsizliklere karşı sürdürülebilir bir çözüm sunuyor.


@alsar_atelier
@a1resolutions
📷 @randycrandon @djangokeyes


----


The “Growing Shade" project addresses climate change and socioeconomic inequalities in Cambridge through temporary and low-tech architectural solutions.


Designed by A1RE, the project aims to create a flexible outdoor community room for Bangladeshi migrants who lack shaded areas. The pillars installed as part of the project will allow young trees to grow, creating a permanent shade area over time. Lightweight textiles that provide shade can be added and removed according to the season. This innovative design offers a sustainable solution to inequalities in public spaces.