Bueno Aires’te iç avlulu konut tasarımı: Boris Evi

Bueno Aires’te iç avlulu konut tasarımı: Boris Evi

Boris House
Tasarımcı / Mimar: Dodds Estudio
Konum: Arjantin


Dodds Estudio tarafından tasarlanan Boris Evi, Buenos Aires'te klasik konut tipolojisinin modern bir dönüşümü olarak öne çıkıyor. Bu projede, şehrin yaygın mimari karakteri olan iç avlular aracılığıyla doğal havalandırma ve aydınlatma elde edilirken, konut birimlerinin özel ve sosyal alanları yeniden düşünülerek tasarlanıyor.


Proje, sosyal alanları geniş manzaralara sahip tek bir ortamda bütünleştirmek için merkezi verandayı çevreleyen duvarları kaldırarak başlıyor. Bu dönüşüm, yeni yapısal elemanlarla destekleniyor. Yardımcı alanlar, özel tasarlanmış kavisli ahşap bir yapının arkasına gizleniyor. Bu yapı, servis alanlarını sosyal alandan ayırarak mekana sıcaklık ve karakter katıyor. Banyo gizli bir bölümde, mutfak ise daha açık bir alanda konumlandırılıyor.


Daha fazla ışık ve havalandırma sağlamak için, verandanın mevcut çatısı alüminyum ve buzlu camdan yapılmış yeni bir çatı ile değiştiriliyor ve yan pencereler ekleniyor. Orijinal ahşap açıklıklar restore ediliyor ve tuğla tonozlu tavanlar vurgulanıyor.


Malzeme ve renk paleti dikkatle seçiliyor; açık renkli granit döşeme, sosyal alanları bütünleştirirken, sıcak ahşap tonları ambiyansı güçlendiriyor.


@dodds.estudio
📸 @federicocairoli