19.yüzyıldan kalma evde çarpıcı değişim!

19.yüzyıldan kalma evde çarpıcı değişim!

Tasarımcı Daniela Hradilová, Batı Karpat Dağları'nın eteklerinde gelenek ve modernliği birleştiren mekanlar tasarlıyor. Eşi Peter Hradil ile birlikte, Mezi Plutky butik oteline Mezi Lukami ( çayırların arasında ) adında beşinci bir oda ekliyor.


19.yüzyıldan kalma Moravya Eflak stilindeki harabe ahşap evi, marangozlar ve taş ustalarının yardımıyla tarihini koruyarak yeniden inşa ediyor. Hradilová eski ve yeniyi, kapalı ve açığı ustaca birleştiriyor.


260 metrekarelik evin iki parçalı yapısını koruyan Hradilová, eski giriş holünü taş zeminli merkezi bir yaşam alanına dönüştürüyor. Ev ile ahır arasındaki geçit, doğa manzaralı yemek alanı olarak kullanılıyor. Davide Groppi'nin Ay armatürü, bu alanın tasarımını tamamlıyor.


Eski ahırdaki mutfak, taş duvarlar ve odun sobasıyla hem arkaik hem de modern bir görünüme sahip. İki yatak odası, eski döşeme tahtaları ve beyaz badanalı ahşap duvarlarıyla sessiz bir inziva alanı sunuyor. Çatı katı, koyu ahşap zeminleri, açıkta kalan kereste işçiliği ile dikkat çekiyor.


@mezilukami
📸: @romana.bennet