Hamas lideri Sinvar'dan Hûsîlerin liderine övgü dolu mektup

HABER MASASI
Abone Ol

Gazze Şeridi'nde saklanan Hamas lideri Yahya Sinvar, Yemen'deki Hûsî hareketine İsrail'e karşı verdikleri destek için teşekkür eden ve silahlı grubu son füze saldırısından dolayı takdir eden bir mektup yazdı.

Hamas Siyasî Büro Başkanı Yahya Sinvar, Yemen'deki Hûsîlerin lideri Abdulmelik el-Hûsî'ye tebrik mektubu gönderdi.

Sinvar, salı günü Hûsî medyasında yayınlanan mektupta, Yemenli grubun lideri Abdulmelik Hûsî'ye hitaben, "Füzelerinizin düşman varlığının kalbine derinlemesine ulaşması, tüm savunma ve müdahale katmanlarını ve sistemlerini aşması nedeniyle sizi kutluyorum" ifadelerini kullandı.

Hamas, Haniye suikastının ardından Yahya Sinvar'ı yeni lider olarak atadı
Mecra

Sinvar, direniş hareketinin, Lübnan'daki Hizbullah ve Irak'taki İslâmî Direniş de dahil olmak üzere bölgedeki Hûsîler ve diğer müttefiklerin yardımıyla İsrail ile uzun süreli bir çatışmaya hazır olduğunu söylüyor.

  • Hamas'ın İsrail'a karşı 7 Ekim 2023'te düzenlediği saldırılarıyla (Aksa Tufanı) hem Filistin'deki hem de bölgedeki "Siyonist projeye darbe indirmeyi hedeflediklerine" işaret eden Sinvar, "Hûsîlerin Gazze'yle dayanışmalarını" takdir etti.

İsrail'in psikolojik savaş çabaları kapsamında Gazze'deki Filistin direniş gruplarıyla ilgili yaydığı iddiaların asılsız olduğunu vurgulayan Sinvar, "Filistinli direnişin iyi durumda" olduğunu ifade etti.

Arap ve Müslüman halklarına Gazze'deki Filistin halkına destek çağrısında bulunan Sinvar, Gazze'deki Filistinlilerin "soykırım savaşı" ve ablukayla açlık felaketine maruz kaldığını aktardı.

"Direniş kendini yıpratma savaşına hazırlıyor. Direniş, tıpkı düşmanın askerî iradesini kırdığı gibi siyasî iradesini de kıracak." ifadelerini kullanan Sinvar, "Hûsîlerin İsrail'e ulaşan füzelerinin savaşı etkileyeceğini" savundu.

Kim bu Hûsîler?
Mecra

Resmen Ensarullah olarak bilinen İran destekli grup, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik yıkıcı askerî harekâtının ardından Kasım ayından bu yana Kızıldeniz'deki İsrail bağlantılı gemilere saldırılar düzenliyor.

Övgü alan füze saldırısı

Yemen'in çoğunu ve başkent Sanaa'yı kontrol eden Hûsîler, pazar günü İsrail'in merkezine isabet eden ancak herhangi bir can kaybı bırakmayan bir füze saldırısı düzenlediklerini iddia ettiler.

Hûsîler, İsrail'e yeni bir "hipersonik" balistik füzeyle nitelikli askerî saldırı gerçekleştirdiklerini söylese de iddialar İsrail ordusu tarafından reddedildi.

Grubun medyası, saldırıda kullanıldığı iddia edilen füzenin bir tanımını yayınladı. Filistin 2 Hipersonik olarak etiketlenen füzenin, ses hızının 16 katı olan Mach 16'ya kadar hıza sahip olduğu ve 2.150 km menzile sahip olduğu bildiriliyor.

Hûsîlerin attığı füzeler bugün kadar İsrail'in iç kesimine ulaşmamıştı. Bu saldırı, İsrail'in merkezine ulaşan ilk füze oldu.

  • Grup, saldırı için hazırladığı tanıtım materyalinde "Manevra kabiliyeti, Demir Kubbe de dahil olmak üzere dünyanın en son ve en güçlü hava savunma sistemlerinin çok ötesinde" dedi.

Sinvar füze saldırısı için,

Hûsî medyası, İsrail'in savunma sisteminin füzeyi engelleyemediğini söylerken İsrail Ordu Sözcülüğünden yapılan açıklamada, Yemen'den atılan balistik füzenin ülkenin merkez bölgesinde açık araziye düştüğü ve birden fazla noktada saldırı alarmlarının çaldığı belirtildi

Bu arada, İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu, Hûsîlerin saldırı için "ağır bir bedel" ödeyeceğini söyledi.