"Okusana"da: Maturidilik, Herşey dün gibiydi ve Hasan Aycın’ın çizgisi

HABER MASASI
Abone Ol

Sönmez Kutlu’nun hazırladığı bu eserle birlikte İmam Mâturîdî ve Mâturîdîlik hakkında detaylı bilgi birikimi edineceksiniz.

İmam Mâturîdî, İslam düşüncesinde ortaya çıkan farklı din yorumları içerisinde “akılcı-hadari” anlayışın en önemli temsilcilerinden.

Yüzyılı anlamak için 100 öykü
Cins

İmam Mâturîdî, bu bakış açısından hareketle kendi döneminde ortaya çıkan dini problemlere çözüm bulmaya çalışmış ve pek çok esere imza atmıştır. Ölümünden sonra büyük ilgi görmüş, geniş bir coğrafyayı etkilemiş ve adına nispetle Mâturîdîlik ekolü ortaya çıkmıştır. Sönmez Kutlu’nun hazırladığı bu eserle birlikte İmam Mâturîdî ve Mâturîdîlik hakkında detaylı bilgi birikimi edineceksiniz.

Herşey dün gibiydi - Mehmet Müfit

Herşey dün gibiydi - Mehmet Müfit

Mehmet Müfit, şair, 66 yaşında. Bankacılık, pazarlamacılık ve metin yazarlığı yaptı. Dünyadan kaçış yolunu şiirde bulmasaydı, ne yapardı sorusuna şairin kendisi gibi bizim de bir cevabımız yok. Toplu şiirleri 2012 yılında YKY’e tarafından Herşey Dün Gibiydi ismiyle basıldı.

  • 1988 yılında “para kazanmak için şiiri bırakmam gerekir, ikisi bir arada yürümüyor çünkü” dese de şiir onu, o şiiri ve yolun sonunda okur onu şiirden ayrı olarak görmedi. “Anlamı aradım sordum / sonunda buldum / sokaktaymış” diyerek hayatını sokağa, sokağı evine taşımayanlara itiraz eden Mehmet Müfit’in şiirlerini siz okurlarımıza öneririz.

Hasan Aycın'ın çizgisi - Cemal Şakar

Hasan Aycın'ın çizgisi - Cemal Şakar

Bir kitabı eline alıp okumaya başladığında artık bildiğin dünyada değilsindir, hele kitap biraz olsun iyise alternatif gerçekliğin kapıları artık ardına kadar açılmıştır. Bugüne kadar hep biz Cemal Şakar’ın gerçekliğine misafir olduk, onun evrenini adımladık, onun atmosferini soluduk. Hasan Aycın’ın Çizgisi kitabında bir usta öykücünün bir usta çizerin dünyasını ziyaretine tanıklık ediyoruz. Hasan Aycın’ın çizgilerini, Cemal Şakar’ın kelimeleriyle izliyoruz.