Sen İstanbul'un hangi ikonik yapısını tercih edersin?
Fotoğrafçılığı ışık ile yazma sanatı olarak tanımlayan Hasan İlkay Özduman, fotoğraf karesindeki ışık miktarı ve fotoğrafın tarzının insan üzerinde doğrudan bir etkisi olduğunu ifade ediyor. Geçmişten bugüne aktarılan fotoğraf karelerinin birer belge olduğunu söyleyen @hasanilkay üzerinden ne kadar zaman geçmiş olursa olsun fotoğrafın insan üzerinde her zaman bir etki uyandırdığını belirtiyor. 'Fotoğrafa ilk baktığımız an ne hissediyorsak o.' diyerek fotoğrafın tanımını yapıyor.
Zonguldak'ta doğan, Radyo – Sinema ve Televizyon üzerine eğitim alan ve halen televizyon sektöründe çalışmaya devam eden Hasan İlkay Özduman, bunların yanı sıra kısa film ve belgesel projelerinde de çalıştı. Hasan İlkay Özduman'ı fotoğraf çekmeye yönlendiren hatta kendi tabiriyle 'zorlayan' şey ise Kraliçe olarak tanımladığı İstanbul'un film stüdyosu gibi olması. Kendini sokak fotoğrafçısı olarak tanımlayan Özduman, ancak gözüne hoş gelen her kareyi çekiyor. İstanbul'un ikonik yapılarını yapay zekayı birleştirerek hazırladığı videolar ise oldukça emek isteyen videolar. İstanbul'a yapay zeka açısından bakmaya ne dersin?
+ GZT Haber Merkezi'nden çıkan tüm içeriklerde olduğu gibi burada da 'GZT bakış açısı' hakim... Son dakika ise en hızlı, merak edilen ise en anlaşılır, dolu dolu bir konu ise en doyurucu şekilde takipçilerimize sunuyoruz. Yine de soru işareti kaldı ise iletisim@gzt.com'a mail atmanız, sosyal medya hesaplarımızdan bize mesaj göndermeniz yeterli.