Orijinal Flow Bowl'un çift taraflı CNC üretim aşaması! 🥣

Orijinal Flow Bowl'un çift taraflı CNC üretim aşaması! 🥣

Tasarımcı Greg Blanpied'ın kiraz ağacından üretilen Flow Bowl'u, robotik olarak oyuluyor ve son dokunuşlar elle yapılıyor. Bu kase, su, dağlar ve çeşitli geometrik formların oluşturulmasında yaygın olarak kullanılan bir Perlin gürültü deseniyle tasarlanıyor.

Blanpied, hesaplamalı tasarım, görselleştirme ve yapım süreçlerinde uzmanlaşmış bir tasarımcı. Kendisi, parametrik tasarım konusundaki derin bilgisiyle dikkat çekiyor ve bu becerilerini köprü tasarımından endüstriyel tasarıma kadar çeşitli projelerde başarıyla uyguluyor. Tasarım süreçlerini hayata geçirmek için robotik kontrollü lazer kesim ve CNC imalat teknolojilerini kullanarak, yenilikçi ve fonksiyonel yapılar oluşturuyor. Blanpied'in çalışmaları, hem estetik hem de işlevselliği bir araya getirerek modern tasarımın sınırlarını zorluyor.

Hem estetik hem de işlevsellik sunan Flow Bowl'un üretim sürecini gösteren bu videoyu izleyerek bu benzersiz tasarımın ardındaki detayları keşfedebilirsiniz.

🎥 @greg.obj

----

Double-sided CNC production of the original Flow Bowl 🥣

Designer Greg Blanpied's cherry wood Flow Bowl is robotically carved and finished by hand. The bowl is designed with a Perlin noise pattern that is commonly used to create water, mountains and various geometric forms.

Blanpied is a designer specializing in computational design, visualization and construction processes. He is noted for his deep knowledge of parametric design and has successfully applied these skills in projects ranging from bridge design to industrial design. He uses robotically controlled laser cutting and CNC manufacturing technologies to bring his design processes to life, creating innovative and functional structures. Blanpied's work pushes the boundaries of modern design by combining both aesthetics and functionality.

Watch this video showing the production process of the Flow Bowl, which offers both aesthetics and functionality, and discover the details behind this unique design.