MoMA tasarım koleksiyonunda yer alan tasarım: Paulistano Mesh Chair

Paulistano Mesh Chair, 1957 yılında Brezilyalı mimar Paulo Mendes da Rocha tarafından São Paulo'daki Paulistano Atletik Kulübü için tasarlanıyor. Minimalist bir modernist tasarıma sahip olan sandalye, tek parça bükülmüş çelik çerçeve ve üzerine gerilmiş deri ya da mesh kumaştan oluşuyor.

MoMA tasarım koleksiyonunda yer alan Paulistano Chair, hem ergonomik hem de işlevsel yapısıyla zamansız bir mobilya ikonu olarak kabul ediliyor. Sandalyenin eğimi ve hafif esneyen yapısı sayesinde, kullanıcıya rahat bir oturma pozisyonu sunuyor.
__

The Paulistano Mesh Chair was designed in 1957 by Brazilian architect Paulo Mendes da Rocha for the Paulistano Athletic Club in São Paulo. The chair has a minimalist modernist design, consisting of a one-piece bent steel frame with leather or mesh fabric stretched over it.

Part of the MoMA design collection, the Paulistano Chair is considered a timeless furniture icon with its ergonomic and functional structure. Thanks to the chair's inclination and slightly flexible structure, it offers the user a comfortable sitting position.

Video @arcx1000