Büyüyüp küçülebilen bir ev! 🏡

Büyüyüp küçülebilen bir ev! 🏡

Hollandalı mimar ve tasarımcı Caspar Schols, 2016 yılında prefabrik bir bahçe evi inşa ediyor. Hareketli duvarlara sahip olan bu ev; farklı durumlara veya hava koşullarına uyum sağlayacak şekilde yeniden düzenlenebiliyor. @cabin_anna @holenberg_cabinanna

Schols ANNA kabinini, sökülüp yeniden kurulabilir bir şekilde dünyanın her yerinde inşa edilebilecek nitelikte tasarlıyor. Hem iç hem de dış kısımlarda organize edilen raylar ile yapı; farklı düzenler oluşturmak için hareket ettirilebiliyor.

Hareket kolaylığı için içerdeki taşıyıcı ve cam kaplama, dış ahşap duvarlardan ve metal çatıdan ayrı olarak tasarlanıyor. Duvarların açılıp kapanması ve devinimi; yapının büyüyüp küçülmesini sağlıyor. Doğaya olan hayranlığından ilham alan Schols, oluşturduğu sistem ile evi, doğal çevreyi iç mekana davet eden bir atmosfer oluşturuyor.

__
A house that can grow and shrink! 🏡

Caspar Schols, a Dutch architect and designer, is building a prefabricated garden house in 2016. The house has movable walls and can be rearranged to adapt to different situations or weather conditions.

The Schols ANNA cabin can be disassembled and reassembled.
that can be built anywhere in the world . With rails organized both inside and outside, the structure can be moved to create different layouts.

For ease of movement, the interior load-bearing and glass cladding is designed separately from the exterior wooden walls and metal roof. The opening, closing and movement of the walls allows the structure to grow and shrink. Inspired by his fascination with nature, Schols creates an atmosphere that invites the natural environment into the interior of the house.

Video by @jimmikingking