Okurun rahatını bozmaya niyetli öyküler
Yazar, çoğu insanın söylemek isteyip de söyleyemediklerini dile getirmesi ile okuru rahatsız etmeyi başarıyor. Bu rahatsızlık etkili bir anlatımın ve adil bir bakış açısının sonucu ortaya çıkan, insanları olumlu yönde etkileyecek bir durum.
Genç bir yazarın kaleminden çıkmış olan Gözümde Yaş Görseler, günümüz insanını ve modern dünyayı eleştiren öykülerden oluşuyor. İnsanları ve olayları çok iyi gözlemlemiş olan yazar, bu gözlemlerden yola çıkarak modern insanın yaşadığı ya da şahit olduğu hayatlardan kurguladığı öykülerinde etkili dünyalar inşa ediyor. Zaman kavramı etrafında şekillenen ve sonlarında okuru şaşırtmayı başardığı bu öykülerdeki karakterlerini içimizden seçiyor. Sokakta ya da hayatımızın herhangi bir anında her gün karşılaştığımız tipler. Hayatı sorgulayan, eleştiren, yanlışları dile getiren ve kendini bulma arayışında olan karakterler bunlar. Zamanla arası iyi olmayan, kendini bulma çabasında, takıntılı karakterler kaleme alan yazar, karakterlerinin psikolojik tahlillerini okura başarılı bir şekilde aktarıyor.
Özellikle "Tımarhane" öyküsünde modern dünyaya, insanlara, ülkelere ve politikalara yönelttiği eleştiriler dikkat çekici ve sarsıcı.
Derin iç hesaplaşmaları ve öfkeli ruh halleriyle haksızlığa karşı başkaldıran karakterlerden bazıları zaman ile sorun yaşadığından bütün saatleri gömüyor ya da yakıyor, kimi karakter sıradan insan olmayı reddediyor, kimi karakter ise tuhaf şeylerin listesini yaparak yaşamaya çalışıyor. Bu karakterlerin iç dünyalarını, bu duruma gelmelerini, dünya hayatının detaylarına takılan insanın nefsiyle mücadelesini okuyoruz. Modern insanı bu denli tuhaf olmaya iten şartları eleştiren yazar kimi zaman eleştirilerinin dozajını arttırırken kimi zaman da bu şartların sancısını hissettiğini okura aktarıyor. Özellikle "Tımarhane" öyküsünde modern dünyaya, insanlara, ülkelere ve politikalara yönelttiği eleştiriler dikkat çekici ve sarsıcı. Okuru öyküye kilitleyecek kadar da etkili.
Sıradan bir insan olmayı reddeden karakterin dile getirdiği şu cümleler aslında kitabın genelinde hâkim olan düşünceler için bizlere ipuçları veriyor. "Öyle ya! Bu hayatta imkânı elinde bulunduran dilediği şeyden dilediği şeyi çıkarma lüksüne sahiptir. Tüm bu iğrençlikleri, nankörlükleri görüp susmak, gerçeği haykırmamak, Tanrının bana vermiş olduğu ve bununla beni özel kıldığı gönüle aykırı şey değil midir? Akıl sussa gönül hakikati haykırmaktan beri durabilir mi?" Yaşamımızın ve çağımızın her dilimine dokunan hikayeleri, okuru gerek dünyayı gerekse kendisini sorgulamaya iten eleştirel düşünceleri ve sürükleyiciliğiyle merakı hep en üst seviyede olan bir kitap Gözümde Yaş Görseler.
Yazar, çoğu insanın söylemek isteyip de söyleyemediklerini dile getirmesi ile okuru rahatsız etmeyi başarıyor. Bu rahatsızlık etkili bir anlatımın ve adil bir bakış açısının sonucu ortaya çıkan, insanları olumlu yönde etkileyecek bir durum. Kitapta da yer alan "Akıl sussa gönül hakikati haykırmaktan beri durabilir mi?" sorusunun yazarca verilen cevapları en ince ayrıntısına kadar bulabileceğiniz bu ilk kitabın etkisi zamanla daha da hissedilecektir.