Balkanlardan gelen serinletici uyarı: 3 ilde etkili olacak

Arşiv
Arşiv

Meteoroloji 25 Temmuz'da Türkiye'ye ulaşacak Balkan sistemi hakkında bilgiler verdi. Sistem, öğleden sonra Balkanlar'dan giriş yapacak ve cuma ile cumartesi günleri boyunca etkili olacak. Gece saatlerinde ise nem oranında düşüş bekleniyor.

İstanbul başta olmak üzere tüm yurdu neredeyse etkisi altına alan aşırı sıcaklar, Balkanlar üzerinden gelen serinletici hava ile geçici olarak sona erecek. Sıcaklıkların 24-27 derece aralığında seyredeceği belirtiliyor.

Sıcaklara ara mı veriyoruz?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan değerlendirmeye göre, ülkemiz genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak. Marmara'nın doğusu, Orta Akdeniz'in iç kesimleri, Doğu Akdeniz, Batı Karadeniz, Orta ve Doğu Karadeniz kıyıları ile İstanbul, Konya, Karaman, Niğde, Kayseri, Çankırı, Sivas, Artvin, Kars, Ardahan, Iğdır, Ağrı çevreleri ve Balıkesir'in kuzeyi ile Erzurum ve Van'ın kuzey ve doğu kesimlerinde yerel olarak sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlar bekleniyor. Özellikle Doğu Akdeniz'de yağışların yer yer kuvvetli olabileceği öngörülüyor.

Hava sıcaklığının iç ve kuzeydoğu kesimlerde 2 ila 4 derece düşeceği, diğer bölgelerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı öngörülüyor. Ülkemizin genelinde ise mevsim normallerinin üzerinde seyretmesi bekleniyor.

Öğle saatlerinde Doğu Akdeniz'de yer yer kuvvetli olması beklenen yağışlar nedeniyle oluşabilecek olumsuzluklara karşı (sel, su baskını, yoğun yağışla birlikte kuvvetli rüzgar, ulaşımda aksamalar vb.) dikkatli ve tedbirli olunması önemle tavsiye edilmektedir.

Tahminler yapıldı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan tahminlere göre, yarın Afyonkarahisar, Uşak, Kütahya, Isparta ve Burdur, Antalya'nın iç kesimleri, Denizli'nin doğusu, Konya'nın batısı ile Eskişehir'in güneyinde gök gürültülü sağanak yağışlar görülecek. Bu yağışlar öğle saatlerinden sonra etkisini artırarak devam edecek.

Dikkatli olmakta fayda var

Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olmaları önemle hatırlatılmaktadır.

Bugünün gazete manşetleri için tıklayın >