Siz kitap okumayı mı tercih edersiniz yoksa film izlemeyi mi? Kimimiz bu soruya film izlemek, kimimiz de kitap okumak diyoruz. Fakat bu konuda hepimizi rahatsız eden bir nokta var; filmlerle kitapların aynı olmaması. İşte tam da bu sorununuzu çözecek bir içerikle karşınızdayız. Yönetmenlerin kendilerinin ya da en yakınlarının kaleme aldığı, set, senaryo ve kurgu anılarının anlatıldığı üç eserle karşınızdayız.
📖 Kurbağa Yağı Satıcısı / Akira Kurosawa Akira Kurosawa'nın Japon sinemasına sunduğu katkıyı bilmeyenimiz yoktur. Başyapıt niteliğindeki filmleriyle sinemaya yeni bir soluk getiren Kurosawa'nın “otobiyografi gibi bir şey" olarak nitelendirdiği kitabı Kurbağa Yağı Satıcısı, yönetmenin hayatının dönüm noktalarını, ona yol gösteren ustalarını ve “Harika iksir" olarak tanımladığı masalsı sinemasını anlatıyor.
📖 Bir Zamanlar Anadolu'da / Nuri Bilge Ceylan Bir Zamanlar Anadolu'da, Türk sinemasının vazgeçilmez başyapıtlarından birisi. Öyle ki aramızda defalarca kez izleyenler bile vardır. Sinemasını bir mühendislik dehasıyla işleyen Nuri Bilge Ceylan'ın senaryo, kurgu ve zaman zaman set serüvenini anlattığı kitabı Bir Zamanlar Anadolu'da kitabını okuduğumuzda bizim dikkatimizi en çok senaryo ve filmdeki değişiklikler çekti. Her sahneyi kafasında defalarca kez kurgulayan Nuri Bilge Ceylan'ın gereksiz gördüğü her sahneyi, her konuşmayı hatta her jest ve mimiği filmden çıkarmış olması onun bir sinema dehası olduğunu bir kez daha doğruluyor.
📖 Evvel Zaman / Ercan Kesal Bir Zamanlar Anadolu'da filminin üzerine filmin unutulmaz oyuncularından Ercan Kesal'ın bakışı ve Nuri Bilge Ceylan'ın set yönetimini merak edenleri bu kitaba alalım. Muhtar karakteriyle sergilediği oyunculuğu ile hepimizi kendisine hayran bırakan Ercan Kesal, Nuri Bilge Ceylan'ın set, oyuncu ve kriz yönetimini tüm ayrıntılarıyla anlatıyor.