İlhamın nerde, ne zaman, ne yaparken geleceği belli olmuyor. Özgüvenimizi artırmak, başarılı olmak bazense sadece başlamak için ilhama ihtiyacımız olabiliyor. Hayatın her alanından ilham alabileceğiniz 5 Tedx konuşmasını sizler için sıraladık. Peki sen nelerden ilham alıyorsun? 💭
📌 Dan H. Pink – “The Puzzle of Motivation" Ülkemizde de yayımlanan “Drive" kitabının yazarı da olan Pink, bu işi en iyi yapanlardan. Bu etkileyici konuşmasında özellikle iş dünyasındaki geleneksel teorileri eleştiren Pink, motivasyonu 3 aşamada ele alıyor. Özerklik, ustalık ve amaç üzerinden motivasyona odaklanıyor. Ödül ve ceza sistemlerine de yoğunlaşan Pink, konuşmasında verdiği iyi örneklerle dinleyiciyi etkiliyor.
📌 Shawn Achor – The Happy Secret to Better Work Aynı zamanda pozitif psikoloji araştırmacısı ve yazar olan Achor, konuşmasında başarı ve mutluluk ilişkisine değiniyor. Achor, başarının mutluluğun sonucu değil öncüsü olduğunu söylüyor. Yazar, konuşmasında pozitif olmak için taktikler verirken pozitif olmanın faydalarını da detaylı bir şekilde açıklıyor.
📌 Amy Cuddy – Your Body Language Shapes Who You Are Amy Cuddy konuşmasında beden dilinin özgüvene katkılarına değiniyor. Eğlenceli ve akıcı anlatımıyla Cuddy, beden dilinin kişinin kendine olan güvenini artırırken davranışlarını da nasıl etkileyeceğini aktarıyor. 60 milyondan fazla izlenen konuşmasında Cuddy, dinleyicilerle güzel bir iletişim kuruyor.
📌 Brene Brown – The Power of Vulnerebility “Mükemmel olmak için çaba sarf etmekten vaz geçin, mükemmel olmamaya çalışın." Diyen Brown, konuşmasında özgüvene odaklanıyor. Brown, mükemmellikten uzak olmanın insanlar arasındaki bağı ve anlayışı güçlendirdiğini savunuyor. Özgüvenin aynı zamanda kendine karşı dürüst olmaktan geçtiğine değinen konuşmacı, hepimizin hayatına fayda verecek noktalara değiniyor.
📌 Simon Sinek – How Great Leaders Inspire Action “Neden" sorusunun önemine odaklandığı konuşmasında Sinek, bu soruyu hayatının merkezine koyarak başarıya nasıl ulaştığından bahsediyor. Konuşmasında insanların sadece ne yaptığımızı değil neden yaptığımızı da anlamaları gerektiğini vurguluyor. Bu harekete geçirici soruyla şirketlerin de uzun vadeli başarıya nasıl sahip olabileceklerini açıklıyor.