1 ülke 5 film: Rusya 🎞️

1 ülke 5 film: Rusya 🎞️

En sevdiğin Rus yapımı hangisi?

İkinci Dünya Savaşı'nda annesine bir veda bile edemeden cepheye gitmek zorunda kalan 19 yaşındaki Alyoşa'nın annesini son bir kez görmek için çıktığı yolda savaşın Sovyet topraklarında açtığı bireysel ve sosyal yaraları da göreceksiniz.

Solaris, Stanisław Lem'in aynı isimli romanından uyarlanan 1972 yapımı bir Rus bilim kurgu filmi. Çok beğenildiği kadar pek çok eleştiri de almış Tarkovsky yapımı bu film, fantastik öğelerin yanı sıra insanın iç yolculuğunu da konu alıyor.

Aşk Gözyaşlarına İnanmıyor, 1959'da Rusya kırsalından başkente gelmiş üç genç kadının yirmi yıl içinde günlük yaşantıları ve mücadeleleri üzerinden dönemin siyasi atmosferini ve Sovyet Rusya'nın sosyal yapısını da görebileceğiniz bir romantik dram.
Leviathan, karısı ve kızıyla kendi yağında kavrulan bir adamın yolsuzluklar ve geç işleyen adalet sistemi yüzünden kararan hayatını Eski Ahitteki Livyatan canavarı metaforuyla anlatıyor.

Güneş Yanığı, 1936'da Bolşevik devriminin en önemli isimlerinden Albay Kotov'un ailesiyle geçirdiği huzurlu ve dingin bir yaz gününün ilerleyen saatlerde Büyük Temizlik denen binlerce komünistin kıyıma uğradığı bir siyasi baskı kampanyasıyla felakete dönüşünü, güneş metaforuyla anlatan 1994 yapımı psikolojik dram filmi.