Amerika neden karıştı?
Derin Amerika Hong Kong’u zaten karıştırmıştı. Yeni hamlesi, Tibet ve Doğu Türkistan’dan gelebilir. ABD, Hindistan’la ilişkilerini geliştirmeye çalışırken, Çin’in Pakistan’la imzalamış olduğu anlaşmaları, iptal ettirmek istiyor.
ABD'nin Minneapolis kentinde, siyahi Amerikalı George Floyd'un polis şiddeti sonucu, hayatını kaybetmesinin ardından başlayan gösterileri, 25 şehirde gece sokağa çıkma yasağı ilan edilmesi de durduramadı.
Gösterilerin bu kadar hızlı ve Amerika’nın geneline yayılması, mağazaların yağmalanması; zenci bir vatandaşın polis tarafından haksız yere ve vahşice öldürülmesinin prostesto mu, yoksa başka bir hesaplaşma mı?
Amerikan halkının çoğunluğunun zihnîne, yağma kültürü hâkimdir. Göstericilerden Mallory bu hakikati dile getirince, dünya sosyal medyasında gündem oluşturdu.
Yağmacılığı ve şiddeti siz öğrettiniz
“Eğer Target’ı yaktılarsa, umurumda değil. Target bizimle birlikte sokakta olup, haklarımızı savunmalıydı. AutoZone, Philando Castile arabasında vurulduğunda neredeydi? İnsanları kışkırtıp, camları kıran ve binaları ateşe veren kişilere para ödeyip, aramıza salıyorsunuz.
Gençler karşılık veriyorlar, öfkeliler! Bunu durdurmanın kolay bir yolu var. Polisleri tutuklayın, onlara suçlama yöneltin. Sadece Minneapolis’tekileri değil.
İnsanlarımızı öldüren, Amerika’nın her yerindeki tüm polisleri suçlayın. İşinizi yapın.
Söylediğinizi yapın ve bu ülkeyi olması gerektiği gibi herkes için özgür hâle getirin. Siyahî insanlar özgür değil ve bundan yorulduk. Bize yağmalamadan bahsetmeyin. Yağmacı olan sizlersiniz. Amerika, siyahi insanları yağmaladı. Buraya geldiklerinde, Amerikan Yerlileri’ni yağmaladılar.
Yağmacılığı sizden öğrendik. Şiddeti sizden öğrendik. Eğer bizden daha iyisini bekliyorsanız, önce siz bunu yapın!”
Gösterilerin Arka Planına Gelelim
Amerika’daki gösteriler, zenci bir vatandaşın polis tarafından vahşice öldürülmesine tepki olarak gözüküyor.
Ama gerçekte bu mu? Hayır... Tıpkı bizdeki gezi kalkışmasının ‘üç beş ağaç’ olmadığı gibi... ‘Üç beş ağaç’ bahane edilerek, Türkiye’yi yangın yerine çevirip; Başbakan Tayyip Erdoğan’ı iktidardan uzaklaştırmak ve Türkiye’nin yükselmesinin önünü almaktı. Korona, küresel yağmacıların arasındaki rekabeti gün yüzüne çıkardı.
İki güç, dünyayı paylaşma kavgasına tutuştu ve savaş olanca hızıyla devam ediyor. Bir tarafta Rothschild ve bazı küresel sermayedarların öncülüğünü yaptığı Londra, Siyonist İsrail ve Çin. Diğer tarafta Amerika’yı Amerika yapan yerli sermayedarların desteklediği Amerika Derin Devleti.
Bu iki güç arasındaki mücadele şimdilik sembollerle sürmekte. Bazı büyük şirketlerin yöneticileri, Avrupa ve Amerika’da, şüpheli şekillerde öldürülüyor. Bardağı taşıran ise Amerika Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun babasının, 30 Nisan günü evinde ölü bulunması oldu. Otopside zehre rastlandığı anlaşıldı.
Bu haber gizli tutuldu ve Pompeo acele olarak, Telaviv’e uçtu ve Siyonist İsrail yöneticileriyle görüştü. Çin ile ilişkilerini, Amerika menfaatleri seviyesine getirme pazarlığı yaptı. Anlaşamamış olmalı ki, Amerika’ya dönmesinin ardından, Çin’in İsrail Büyükelçisi konutunda ölü bulunması dikkat çekti.
Karşı tarafın hamlesi ‘Derin Amerika’nın arkasında yer alan sermayedarlardan on tanesinin, üretim üssü Minneapolis’ten geldi. Gösteriler tüm Amerika’ya yayıldı. Mücadele birçok alanda ve coğrafyada, olanca hızıyla devam ediyor.
Derin Amerika Hong Kong’u zaten karıştırmıştı. Yeni hamlesi Tibet ve Doğu Türkistan’dan gelebilir. ABD, Hindistan’la ilişkilerini geliştirmeye çalışırken, Çin’in Pakistan’la imzalamış olduğu anlaşmaları iptal ettirmek istiyor.
- Çin, 2013 yılında Modern İpek Yolu projesiyle, Avrupa pazarlarına ulaşmayı hedeflerken; petrol ihtiyacını hızlı karşılamak için, Pakistan’la görüşmelere başlamıştı. Bu görüşmeler neticesinde 2015 yılında Çin ile Pakistan arasında Gwadar Limanı, Lahor “Turuncu Hat” demiryolu, Karaçi-Lahor karayolu gibi projelerle birlikte; Hidroelektrik santralleri, güneş enerjisi tesisleri, rüzgâr santralleri ve kömür madeni santralleri yapım anlaşmalarını imzaladılar.
Çin, Uygur Özerk Bölgesi Kaşgar şehrinden başlayarak. Pakistan’ın İran Körfezi çıkışındaki Gwadar Limanı’na bağlanacak demiryolu projesine, 60 Milyar dolar tahsisat ayırdığı açıklanmıştı.
Amerika Başkanı Trump 25 Ocak’ta Hindistan’a yaptığı ziyarette, 3 Milyar dolarlık helikopter ve teçhizatı satış anlaşması yaptı. Mayıs ayınının sonlarına doğru, Çin sınırındaki Sikkim eyaletinde devriye gezen Hint ve Çinli askerler arasında kısa süreli arbede yaşanması, muhtemel bir çatışmanın ayak sesleri olabilir...