Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı
"Çanakkale Boğazı'nın gerdanlığı" olarak nitelendirilen 1915 Çanakkale Köprüsü'nde sona yaklaşıldı. Tamamlandığında “dünyanın en uzun orta açıklıklı köprüsü” olacak projede son çalışmalar yapılıyor.
1-7
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın mega projelerinden olan ve temeli 18 Mart 2017'de atılan 1915 Çanakkale Köprüsü’nde sona yaklaşıldı.
2-7
Çanakkale Boğazı'nın iki yakasını birleştirecek proje için Asya yakasında bulunan Lapseki Şekerkaya ile Avrupa yakasında yer alan Gelibolu Sütlüce mevkilerindeki şantiyelerde 559'u mühendis 4 bin 62 personel ile 550 iş makinesi çalışıyor.
3-7
Proje kapsamında bir asma köprü, iki yaklaşım viyadüğü, iki betonarme viyadük, 6 alt geçit köprüsü, 12 kavşak, 4 otoyol hizmet tesisi, iki bakım işletme merkezi ve 5 ücret toplama istasyonu inşa edildi.
4-7
1915 Çanakkale Köprüsü'nün de bulunduğu otoyol tamamlandığında İstanbul'u Çanakkale'ye, sonrasında da Kuzey Ege'ye bağlayacak Türkiye'nin en prestijli projelerinden biri hayata geçirilmiş olacak.
5-7
Köprü, Marmara ve Ege bölgelerindeki limanlar, demir yolu ve hava ulaşım sistemlerinin kara yolu ulaşım projeleri ile entegrasyonunu sağlayarak, bu bölgelerde ekonomik gelişime ve sanayinin ihtiyaç duyduğu yapılanmanın oluşturulmasına imkan sunacak.
6-7