Ortadoğu’nun mazisine yolculuk
1862 yılında Galler Prensi (daha sonra kral olan VII. Edward), kraliyet ailesine mensup isimlerle seyahate çıkan ilk fotoğrafçı olan İngiliz fotoğrafçı Francis Bedford ile beraber Ortadoğu'da bir eğitim turuna gönderildi.
Londra'da Buckingham Sarayı'ndaki The Queen's Gallery'de (Kraliçe'nin Galerisi) açılan sergide Bedford'un objektifinden; modernizmin el sürmediği bir dönemden manzaralar, saygın isimler ve tarihi kalıntılar gözler önüne seriliyor.
1-7
Emir Abdulkâdir Cezâirî, Şam. Mayıs, 1862.
Cezayir'de Fransız sömürgesine karşı verilen mücadelenin önemli isimlerinden biri olan Emir Abdulkâdir, 1855'ten itibaren, 1883'te 74 yaşında vefat edeceği Şam'da sürgünde yaşamıştır.
2-7
Jüpiter Tapınağı, Baalbek-Lübnan. 3 Mayıs, 1862.
Lübnan'ın doğusundaki Beka Vadisi'nde yer alan tarihî Baalbek tapınak şehri, Bizanslılar, Selçuklular, Eyyûbîler, Haçlılar, Moğollar, Memlûkler ve Osmanlı hâkimiyetine girmiştir. 1100'lü yıllarda haçlılar ile Müslümanlar arasında büyük savaşlara sahne olan şehir, en büyük zararı Haçlılar tarafından ele geçirildiği dönemde görmüştür.
3-7
Galler Prensi Edward ve beraberindekiler Karnak Harabelerinin arasında. Teb, Mısır (kentin yerinde günümüzde Luksor kenti bulunmaktadır) Mısır. Mart 1862.
Mısır'ın Luksor kentinde bulunan Karnak tapınağı geçmişten günümüze kadar ulaşan bozulmamış yapısıyla dikkat çekiyor. Mısır tarihi ve mitolojisi hakkında önemli bilgiler veren tapınak kompleksi içerisinde, sütun, heykel ve sfenksler barındırıyor.
4-7
1860 Lübnan Dağı ve Şam Hadiseleri sonrası maydana gelen yıkım, Şam, Suriye.
1860’ta Lübnan’da Dürzîlerle Mârûnîler arasında başlayan çatışmalar Şam’a da sıçramış. Bir hafta kadar süren çatışmalarda çoğunluğu Bâbütûmâ semti Hristiyanlarından olmak üzere yüzlerce kişi hayatını kaybetmiştir.
5-7