Koca kafalar dünyayı ele geçirecek

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 'selfie' çeken bir vatandaş.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve 'selfie' çeken bir vatandaş.

S.S.’de (Selfie’den Sonra) insanlar fotoğrafta görünmediği zaman yok olacağına inanmaya öylesine inandılar ki “Bir de beni tek çek” demeye başladılar. Çünkü tek başına var olmak, kendi ayakları üzerinde durmak ancak bununla mümkün olabilir.

  • O çubuğu ilk olarak Çin’de bir genç esas amacıyla kullanmıştı. Kullanmaz olasıca! Hayır yani bir insanın aklına; evinde bir anda ortaya çıkan bir çubuğun ucuna telefonunu takıp ön kameradan kendi fotoğrafını çekmek neden gelir?

Tüm dünyada bir anda beliren çubukların “Selfie çubuğu” olduğu anlaşıldıktan sonraki aşama; nereden geldiğinin araştırılmasıydı. Üzerlerinde İsviçreli bilim adamları dahil cümle bilim gönüllüsü araştırmalar yapmaya başladı. Öyle ki; Norveçli bilim adamları balıkçıların ellerindeki çatlaklarla uğraşmayı bırakıp selfie çubuklarının nereden geldiğini araştırmaya koyuldular.

  • Uzaylılar, insanların fotoğraflarda kendilerini görmedikleri an yok olacağına inandıkları bir zamanın geleceğini hesap etmişlerdi. Bunun için ilk adım dünyaya fotoğraf çeken kişinin de fotoğrafa katılıp hatıralarda yer alacağı bir makine yollamaktı. Zaman ayarlı fotoğraf makinesi yok olmak korkusunun ilk tohumlarını attı.

S.S.’de (Selfie’den Sonra) insanlar fotoğrafta görünmediği zaman yok olacağına inanmaya öylesine inandılar ki “Bir de beni tek çek” demeye başladılar. Çünkü tek başına var olmak, kendi ayakları üzerinde durmak ancak bununla mümkün olabilir. Tıpkı ünlü şairimiz ve feylozofumuz Özlem Tekin’in dediği gibi: “dağları deldim tek başıma / çölleri aştım bir tek ben / erleri yendim kız başıma / sende yıkılmam”

Modern insan S.S.’de yok olma korkusunu bir adım ileriye götürdü. Fotoğrafta en çok görülmek, en büyük olmak, hayatta da en çok var olmak demek oluyordu. Diğerlerinden ne kadar büyük olursan, o kadar değerlisin.

Bu sebeple toplu bir fotoğraf çekilecekse, selfie çubuklu erk sahibi en öne geçer, topluluğu arkasına alır ve basar tuşa. Fotoğrafta olduğu için varlığını gerçekler. Fotoğrafta en büyük olduğu için en değerli de o olur.

Sonra her milletten turistler bunu da bir adım ileri götürdü. İnsanlar gezdikleri yerleri seyretmek yerine selfielerini seyrettiler. Evlerine gidip çektikleri selfielerinde gittikleri yerleri tekrar gezerken, koca kafalarından arta kalan yerlerde görülen minik Topkapı Sarayı’na, Eyfel Kulesi’ne, Tac Mahal’e bakıp, bu eserlerden daha değerli olduklarını düşündüler.

Uzaylılar Nefs-i Emmare ile ortak çalışıyor olmalı. İşte esaslı bir şer ittifakı.