"İzlesene"de üç film!
Gösterildiği sene Cannes’da dakikalarca ayakta alkışlanan bu yakın dönem başyapıtı, yalnız bir çocuğun gözünden savaşın ne yıkıcı bir fırtına olduğunu gözler önüne seriyor.
Pan’ın Labirenti (El Laberinto Del Fauno, 2006)
Pan’ın Labirenti, gerçek hayatın acımasız kurgusundan fantastik bir dünyaya kaçan küçük Ofelia’nın öyküsünü anlatıyor.
İspanya’da faşist iktidarın vahşetinin gölgesinde yalnız bir kız çocuğu olan Ofelia, sadist eğilimleri olan üvey babasının kötülüklerinden yalnızca kendi hayal gücüne sığınabilmektedir. Ve gerçeklikte bulamadığı huzuru, hayallerinde aramaya başlayacaktır.
- Gösterildiği sene Cannes’da dakikalarca ayakta alkışlanan bu yakın dönem başyapıtı, yalnız bir çocuğun gözünden savaşın ne yıkıcı bir fırtına olduğunu gözler önüne seriyor.
Küp Şeker (Yek Habe Ghand, 2011)
Pesendide, yakın zamanda evlenecek olan genç bir kızdır. Pesendide’in evli olan dört kız kardeşi ise kız kardeşlerinin düğünü için annelerinin evine gelirler. Kalabalıklaşan ve neşeyle dolan ev, adeta bir şenlik havasına bürünür. Ancak bu şenlik havası, hiç beklemedikleri bir cenaze haberi ile tamamen mahvolur. Bir yanıyla İran kırsalındaki geleneksel hayatı da anlatan film renk ve doku zenginliğini bolca hissettiren, neşe ile hüznün bir arada bulunduğu son derece etkileyici bir anlatım diline sahip.
Hazreti Ömer (Farouk Omar, 2012)
Halifeliği ile İslam tarihinin çok önemli bir dönemine damga vurmuş, adaletle hükmetmenin evrensel kanunlarını şekillendirmiş, feraset timsali bir halifenin yaşamını anlatan muhteşem bir yapım. 2012 -Fas ve Katar ortak yapımı ve Arap televizyon tarihinin önemli prodüksiyonlarından. Hz. Ömer dizisi dönemi tüm yönleriyle ele alan, izleyeni derinden etkileyecek bir çalışma.