Nerede o eski "Yazlık sinemalar!"

SKYROAD
Abone Ol

"Geçmişi bir kitap gibi kullanın, eviniz gibi değil."der Richard Wilkins. Belkide işin sırrı budur. Eskinin deyimiyle "Yazlık Sinema" günümüzde kullanılan adıyla "Açık Hava Sinemaları..." Son yıllarda geçmişe özlem müzikte olduğu gibi sinemada da kendisini gösterdi ve bu özlem yine açık hava sinemalarının açılmasına vesile oldu. Gelin, iş stresinden kurtulmak için hafta sonunda yapabileceğiniz bu güzel aktiviteyi birlikte mercek altına alalım.

DENIZ PRIVATE CINECITY TRIO


Rahat ve keyifli ortamıyla sinemaseverlerin beğenisini toplayan Cinecity Trio açık hava sineması her sene Haziran ayından Eylül ayına kadar beyaz perde tutkunlarını ağırlıyor. En heyecanlı ve romantik filmleri havuz başında rahat minderlere ve şezlonglara uzanarak izleyebileceğiniz bir ortam sunan Cinecity Trio her Çarşamba, Cuma ve Pazar akşamı 21.30 seansında sinemaseverleri ağırlıyor.

İstanbul’un En Lüks Açık Hava Sineması

TARIHI HAVA GAZI FABRIKASI

Nostaljik yazlık sinema kültürüne belki de en uygun yerlerden bir tanesi İzmir’deki Tarihi Hava Gazı Fabrikası… Haftada bir gün ücretsiz olarak düzenlen gösterimlerde tarihi fabrikanın büyülü atmosferinde klasik yapımlar ve ödüllü filmler sinema severlerile buluşuyor.

İzmir’in Nostaljik Buluşma Adresi

CINEMARİNE D-MARINE

Yaz aylarının ve eğlencenin gözde şehirlerinden Bodrum’da artık sinemaseverler için de bir alternatif mevcut. Turgut Reis’de her akşam 21.45 seansında 300 kişilik kapasitesi bulunan açık hava sineması uygun fiyatlarıyla da tercih sebebi oluyor.

Eğlencenin Başkentinde Sinema

AKASYA

Anadolu yakasının önemli kültür sanat merkezlerinden biri olan Akasya, açık havada gerçekleştirdiği “Sinema Geceleri” ile sinemaseverlerin keyifli bir yaz geçirmelerini sağlıyor. Aksiyondan komediye, animasyondan fantastik sinemaya geniş bir yelpaze sunan program kapsamında, gişede başarı sağlamış yerli ve yabancı yapımlar ücretsiz olarak gösterime giriyor.

Ücretsiz Sinema Geceleri

UNIQ

Doğayla iç içe atmosferiyle İstanbullu sanatseverlere nefes aldıran UNIQ İstanbul, özlenen açık hava sinema gecelerini başlattı! Dünya sineması filmleri, festival filmleri ve Türkiye sinemasından seçkin filmler yaz boyunca haftada 3 gece sinema tutkunlarını bekliyor.

Sinefillere Özel Film Seçkisi

CER MODERN

800 kişilik kapasitesi ile Ankara’nın en büyük açık hava sinema noktalarından Cer Modern, Mayıs ayından bu yana başkentlilerle buluşuyor. Haftada iki gün gösterim yapan yazlık sinemada farklı milletlerden ziyaretçiler için Türk filmleri İngilizce alt yazı ile gösteriliyor.

Başkentlilerin Buluşma Noktası

Ağustos’ta“Sinema” Başkadır!

Jurassic City

Yönetmen: Sean Cain
Oyuncular: Ray Wise, Kevin Gage, Dana Melanie
Tür: Bilimkurgu

5 Ağustos

Gizli tutulan bir laboratuvar beklenmedik bir zamanda hasar görür ve Los Angeles büyük bir tehdit altına girer. Merkezden saçılan yaratıkların şehri kaosa sürüklemesini engellemek için bir ekip işe koyulur. Bu sırada bir kamyonet dolusu mahkûm başka bir hapishaneye transfer edilmektedir. Kamyonetin yolu, etobur yaratıklarla kesişince, şehir için bir ölüm parkına dönüşecektir.

Dokuz Canlı Bay Tüylü

Yönetmen: Barry Sonnenfeld
Oyuncular: Kevin Spacey,Jennifer Garner
Tür: Komedi, Fantastik

5 Ağostos

Barry Sonnenfeld’in yönetmenliğini üstlendiği ve Matt Allen, Dan Antoniazzi’nin senaryosunu yazdığı filmin başrollerinde Robbie Amell, Kevin Spacey, Jennifer Garner yer alıyor. Başarılı bir iş adamı bir gün kendisini kedisinin vücuduna hapsolmuş olarak bulur.

Gerçek Kötüler

Yönetmen: David Ayer
Oyuncular: Jared Leto,Will Smith
Tür: Aksiyon, Fantastik

12 Ağustos

David Ayer’ın yazıp yönettiği, başrollerinde; Oscar adayı Will Smith, Oscar ödüllü Jared Leto, Margot Robbie, Joel Kinnaman ve Oscar adayı Viola Davis’in yer aldığı “Suicide Squad: Gerçek Kötüler”, dünyayı kurtarmak için kötü adamların bir araya gelmesini anlatıyor.

Özel Ekip

Yönetmen:Benjamin Rocher
Oyuncular: Jean Reno, Caterina Murino
Tür: Aksiyon, Polisiye

12 Ağostos

Başrollerinde Jean Reno’nun bulunduğu, aksiyon türündeki filmde Reno’ya Caterina Murino (Casino Royale), Thierry Neuvic (Hereafter) gibi isimler eşlik ediyor. Film, Fransız polis teşkilatındaki özel bir ekibin, sokaklarda kol gezen suçun sorumlusu olan yasa dışı bir örgütün peşine düşmesini konu alıyor.

Star Trek Sonsuzluk

Yönetmen: Justin Lin
Oyuncular:Chris Pine, Zachary Quinto, Simon Pegg
Tür: Bilimkurgu, Aksiyon, Macera

26 Ağustos

Gene Roddenberry’nin yarattığı ve 2009’da J.J. Abrams tarafından yeniden çekilen, dünyaca ünlü Star Trek serisinin merakla beklenen yeni filmi “Star Trek Sonsuzluk” Justin Lin (Hızlı ve Öfkeli serisi) yönetmenliğinde geri dönüyor. “Sonsuzluk”ta,Atılgan gemisinin ve cesur mürettebatının epik yolculuğu devam ederken, mürettebat uzayın bilinmeyen derinliklerinde kendilerini ve federasyonun temsil ettiği her şeyi sınayan gizemli, yeni bir düşmanla karşılaşıyor.

Suikast

Yönetmen: Dennis Gansel
Oyuncular: Jason Statham, Jessica Alba, Tommy Lee Jones
Tür: Aksiyon

26 Ağustos

Jason Statham, Jessica Alba ve Tommy Lee Jones gibi isimlerin başrollerini paylaştığı, Dennis Gansel’in yönetmen koltuğuna oturduğu aksiyon dolu suç filmi…