İsrail Güvenlik Bakanı, Filistin bayrağının halka açık yerlerde dalgalanmasını yasakladı
İsrail'in yeni aşırı sağcı Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, polise kamusal alanda Filistin bayrağını asmanın "terörizmle özdeşleşme" gösterdiğini öne sürerek kaldırmasını emretti. İsrail'in önceki politikası ise ifade özgürlüğü yasaları nedeniyle bayrağa ancak "huzuru bozma potansiyeli" varsa el konulabileceğini dikte etmekteydi.
İsrail'in yeni Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben-Gvir, kamuda Filistin bayrağı asılmasının yasaklanması için polise talimat verdiğini duyurdu.
Aşırı sağcı Bakan, Twitter hesabındaki paylaşımında, "Bugün polise, herhangi bir Filistin bayrağının veya terör örgütüyle özdeşleşen veya İsrail Devleti'ne karşı tahrik eden herhangi bir bayrağın dalgalanmasının yasaklanması talimatını verdim." ifadelerini kullandı.
- Tarihsel olarak, Filistin bayrağının dalgalanmasına izin verilip verilmeyeceğine dair takdir yetkisi polis komiserine bırakılmıştır ve politika genel olarak bayrağın "yüksek düzeyde büyük bir ihlal olasılığına sahip" görüldüğü Kudüs'te yasaklanmasını ancak kutsal şehrin çatışma noktası özelliklerinin çoğundan yoksun olan Tel Aviv'de izin verilmesini dikte etmektedir.
Ancak Ben-Gvir'in, İsrail hapishanesinde 40 yıl mahkum edildikten sonra perşembe günü serbest bırakılan Filistinli mahkum Kerim Yunus'un hafta sonu Hayfa'daki köyü Ara'da Filistin bayrakları açılarak coşkuyla karşılanması üzerine böyle bir karar aldığı belirtiliyor.
Itamar Ben-Gvir'in emri, Filistinlilere yönelik bir dizi cezai adımı takip ediyor
Itamar Ben-Gvir'in emri, geçen ayın sonlarında göreve başlamasından bu yana Filistinlilere karşı bir dizi başka cezai adımı takip ediyor.
Ben-Gvir Twitter'da yaptığı açıklamada, İsrail polisine terör örgütü kimliğini gösteren herhangi bir FKÖ bayrağını kamusal alanda dalgalandırma yasağını uygulamasının yanı sıra "İsrail Devleti'ne karşı her türlü kışkırtmayı durdurması talimatını verdim." dedi.
Benjamin Netanyahu'nun yeni hükûmeti, Filistinlilerin BM'nin en yüksek yargı organı olan Uluslararası Adalet Divanına İsrail'in Batı Şeria'daki 55 yıllık askeri işgali hakkında görüş bildirmesi yönündeki baskısına misilleme olarak hızla Filistinlilere karşı harekete geçti.
İngiliz Guardian gazetesinin aktardığına göre, Filistin vergi gelirlerinden yaklaşık 40 milyon doları (32,9 milyon sterlin) alıkoydu ve parayı Filistinli militan saldırılarının kurbanlarına aktaracağını söyledi, Filistinli yetkililerin VIP ayrıcalıklarını ellerinden aldı ve hatta Filistin Yönetimi tarafından yasadışı bir şekilde finanse edildiğini iddia ettiği Filistinli ebeveynlerin çocuklarının eğitimini tartıştığı bir toplantıyı bastı.