İftar duası: Türkçe ve Arapça nasıl okunur?

HABER MASASI
Abone Ol

Ramazan ayı yaklaşırken oruçların iftar duası ile açılması Müslümanlar için büyük önem taşıyor. İftar duasını araştıran vatandaşlar "İftar duası nasıl yapılır?" "İftar duasının Arapça ve Türkçe okunuşu nasıl?" sorularını merak etti.

İftar Duası Ramazan-ı Şerif'de orucumuzu açarken edeceğimiz bir duadır. "Kim bu aya (Ramazan ayına) ulaşırsa onu oruçlu geçirsin" diye buyurulduğu Diyanet kaynaklarında yer alan Ramazan ayında, iftar vakti orucu İftar Duası ile açmak İslam dünyasında büyük önem arz ediyor. Uzun ve kısa iftar duası ile iftarda oruç açarken Yüce Allah'ın günahları bağışlaması için dualar ediliyor.

İftar duasının Türkçe okunuşu nedir?

  • Allahümme leke sumtu ve bike âmentü ve aleyke tevekkeltü, ve alâ rızkıke eftartü ve savme'l-Ğadi min şehri Ramazane neveytü, feğfirlî mâ kaddemtü ve mâ ahhartü.

İftar duasının anlamı nedir?

  • Allah'ım! Senin rızan için oruç tuttum, sana inandım ve sana güvendim. Senin rızkınla orucumu açtım ve Ramazan ayının yarınki orucuna da niyet ettim. Benim geçmiş ve gelecek günahlarımı bağışla!

Yemek duasının Türkçe okunuşu nedir?

  • "Bismillâhirrahmânirrahîm
  • Elhamdülillâhi’llezî et’amenâ ve sekânâ ve cealnâ minel müslimîn.Nimetu celillullah,Berakati Halillullah Şefaat ya Rasulullah, Külû ve’şrabû ve lâ tüsrifû, İnnehû lâ yuhibbü’l müsrifîn.Allahumme zid velâ tengus bi-hürmeti-l Fatiha…"

Yemek duasının anlamı nedir?

  • "Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd Allaha mahsustur. Hamd bizi doyuran, içiren, ve bizi müslümanlardan eyleyen Allaha mahsustur.Yiyin, için ve israf etmeyin. Çünkü O, israf edenleri sevmez.Allahım Fatiha suresi hürmetine arttır eksiltme. Amin…"

Yemekten sonra okunacak duanın Türkçe okunuşu nedir?

  • Elhamdülillahillezî et amenâ ve sekenâ ve cealenâ minel müslimin

Yemekten sonra okunacak duanın anlamı nedir?

  • Açlığımızı ve susuzluğumuzu gideren ve bizi Müslüman kılan Allah'a hamdolsun.

Oruç nasıl açılır?

Orucu duayla açmak sünnettir. İlk iş susuzluğun giderilmesidir. Bol sulu gıdalar tüketilmelidir. İftar öncesi bir bardak su, hurma ya da zeytinle başlayıp ardından ılık bir çorba ve bir dilim ekmek yedikten sonra 15 – 20 dakika ara verilmelidir. Bu sürede beyinden mideye giden açlık uyarıları kontrol altına alınır. Besinler ağızda iyice çiğnenmelidir. Ana menü; ağır yağlı yemekler, kızartmalar, kalorisi yüksek yiyeceklerden uzak hazırlanmalıdır. Kan şekerini hızla yükselten yiyecekler yerine, posa miktarı fazla olan besinler tercih edilmelidir.

İlk sahur ve ilk iftar ne zaman?
Bilgi Bankası

Ramazan ne zaman başlıyor?
Bilgi Bankası